21 Eylül 2024 Cumartesi

Muhabirimizi hedef gösteren Karagöz'e tazminat cezası

Deprem bölgesinde haber takibi yapan muhabirimiz Elif Bayburt'u hedef gösteren tetikçi Yeni Şafak'ın o dönemki muhabiri Taha Hüseyin Karagöz hakkında manevi tazminat cezası ödemesine karar verildi. Sulh ceza mahkemesi ayrıca davanın kısmen kabulünü onayladı. 

Muhabirimiz Elif Bayburt'u deprem bölgesinde hedef gösteren sarayın tetikçisi Yeni Şafak'ta o dönem muhabirlik yapan Taha Hüseyin Karagöz hakkında manevi tazminat cezası ödemesine karar verildi. 

FOTOĞRAFI İLE HEDEF GÖSTERİLDİ
6 Şubat deprem katliamının hemen ardından yıkımın en çok yaşandığı Antakya'da gelişmeleri takip etmek, halkın sesini duyurmak için çalışan muhabirimiz Elif Bayburt, 9 Şubat 2023 günü tetikçi Karagöz tarafından kimlik bilgileri ve fotoğrafı paylaşılarak hedef gösterilmişti. 

Karagöz, ayrıca ajansımızı da hedef göstermişti.

MANEVİ TAZMİNAT ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
Ajansımızın avukatı Özge Büşra Boyoğlu'nun muhabirimiz Bayburt'un hedef gösterilmesine ilişkin yaptığı suç duyurusunun ardından İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesinde duruşma görüldü. 26 Mart'ta görülen 3. celsede mahkeme davanın kısmen kabulüne ve muhabirimize 7 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.  Ajansımız bakımından ise davanın reddine karar verildi.