19 Eylül 2024 Perşembe

Mücadeleci sendikalar: Baskılara boyun eğmeyeceğiz

Sosyal medya hesaplarından ortak bir açıklama yapan mücadeleci sendikalar, "normalleşme" söylemlerinin arttığı bugünlerde mücadelede devam edeceklerini kaydetti. Mücadeleci sendikalar, "Ne yaparlarsa yapsınlar, biz işçilerin olan Taksim Meydanı'nda 1 Mayısları kutlamaktan da, haklı ve onurlu mücadelemize sahip çıkmaktan da geri durmayacağız" dedi. 

Mücadeleci sendikalar 1 Mayıs'ta Taksim iradesinden vazgeçmedikleri için gözaltı ve tutuklama saldırısına maruz kalan devrimcilerle dayanışma açıklaması yaptı, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Sendikaların ortak açıklamasını DİSK/Enerji-Sen, DGD-SEN, İnşaat-İş, Mağaza Market-Sen, Dev Tekstil, TOMİS ve KATAŞ-SEN kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

'DÖNEM POLİTİKASI YENİ BİR BASKI SÜRECİ OLUŞTURMUŞTUR'
"Baskılara boyun eğmeyeceğiz" diyen sendikalar, "normalleşme" söylemleri sürerken "mücadelede devam" ısrarında olduklarını söyledi. Taksim iradesine karşı tahammülsüzlüğü sürdürenlerin yine ev baskınları ile yeni bir gözaltı saldırısı başlattığının hatırlatıldığı açıklamada, "İstanbul'da bir kez daha 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen işçilerin, kadınların, gençlerin ve devrimcilerin evi basıldı. Aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu bu gözaltılar, 'tasarruf paketi, kemer sıkma politikaları' adı altında bu ülkenin işçilerini daha da yoksullaştırma operasyonlarının, toplantı ve gösteri hakkımızın valiliklerin keyfiyetine bağlanması çabasının bir parçasıdır. İktidarın bizleri alıştırmaya çalıştığı, adına 'normalleşme' dediği yeni dönem politikası yeni bir baskı süreci oluşturmuştur" denildi. 

'ONURLU MÜCADELEMİZE SAHİP ÇIKMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ'
Baskı ve sömürü düzenine karşı direnişi sürdüreceklerinin altını çizen mücadeleci sendikalar, şöyle devam etti: "Suç arayanların bakması gereken adres; işçileri asgari ücretin altında bir maaşla sigortasız, insanlık dışı koşullarda çalıştıran, işçilerin tazminat hakkına çöken, baskı, tehdit, taciz ve şiddeti eksik etmeyen, iş cinayetlerinde binlerce işçiyi katledip elini kolunu sallayarak gezen, anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçileri işten çıkaran patronların yeridir. 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüme ısrarını sürdürdükleri için tutuklanan ve bugün aynı sebeplerle gözaltına alınan onlarca arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. İşçi kardeşler, bu antidemokratik uygulamalara, sendikal hak ve özgürlüklere yönelik saldırılara dur diyoruz. Her hak arama mücadelesinin tepesinde sallanan baskı ve şiddet araçlarına dur diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz işçilerin olan Taksim Meydanı'nda 1 Mayısları kutlamaktan da, haklı ve onurlu mücadelemize sahip çıkmaktan da geri durmayacağız. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın örgütlü birleşik mücadelemiz!"