26 Eylül 2024 Perşembe

Mozambik'te IŞİD çeteleri 50'yi aşkın kişiyi katletti

Güney Afrika ülkesi Mozambik'te, katil IŞİD çetelerinin, 50'yi aşkın kişiyi vahşice katlettikleri belirtildi.

Güney Afrika ülkesi Mozambik'te, IŞİD çetelerinin ikin gün boyunca gerçekleştirdikleri katliamda 50'yi aşkın kişiyi katlettiği öğrenildi. 

Mozambik devlet ajansı, ülkenin kuzeyindeki çetelerin, 50'den fazla kişiyi kafalarını keserek katlettiğini aktardı. Diğer basın kuruluşları da çetelerin baskın yaptıkları bir köydeki futbol sahasını "infaz mekanına" çevirdiğini, köylülerin kafalarını kesip bedenlerini parçaladıklarını yazdı. Devlet ajansı başka bir köyde de kafası kesilenler olduğunu belirtti.

Mozambik'in gaz zengini Cabo Delgado bölgesinde 2017'den bu yana hükümet güçleriyle, IŞİD benzeri çeteler arasında çatışmalar yaşanıyor. Çoğunluğu Müslüman olan bölgede bugüne kadar 2 bin civarı kişinin bu çatışmalar nedeniyle hayatını kaybettiği ve 430 bin kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor. Bölge, katil çetenin Güney Afrika'daki en önemli merkezlerinden biri.

Mozambik başkenti Maputo'da bulunan BBC'den Jose Tembe, bu saldırının ülkedeki IŞİD çeteleri tarafından düzenlenen en kanlı saldırı olduğunu aktardı.

'KATLİAM İKİ GÜN SÜRDÜ'
Ülkedeki özel basın kuruluşlarından Pinnacle News, katliamın cuma gece başlayıp pazar sonlandığını yazdı.