28 Eylül 2024 Cumartesi

Moğolistan Devlet Başkanı Çin ziyareti dönüşü karantinaya alındı

Moğolistan Devlet Başkanı Battulga ve beraberindeki heyetin Çin'e ziyaret gerçekleştirmesi ardından 14 günlüğüne karantinaya alındığı açıklanırken, virüsü kapıp kapmadıkları konusunda bilgi verilmedi.

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga ve beraberindeki heyetin, Çin'e gerçekleştirdikleri seyahat sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantinaya alındığı açıklandı.

Moğolistan devlet haber ajansı Montsame tarafından yayınlanan haberde, 27 Şubat'ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Moğolistan Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, görüşmeler sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantina altına alındılar.

Khaltmaagiin Battulga ve beraberindeki heyeti koronavirüs virüsü kapıp kapmadıkları konusunda bilgi verilmedi. Karantina kararının ihtiyati tedbir olduğu belirtildi.

KORONA VİRÜS AFRİKA VE AVRUPA'YA YAYILIYOR
Koronavirüs, Nijerya Yeni Zelanda, Litvanya ve Belarus'a da sıçradı. Dört ülkede kayda geçen ilk koronavirüs vakalarının İran ya da İtalya kaynaklı olduğu belirtildi.

İRAN'DA DÖRT MİLLETVEKİLİNDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ
Virüsün yayıldığı İran'da dört milletvekilinde koronavirüs tespit edildi. İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından Meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti.