21 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP Kürdistan: Topyekun savaşa karşı topyekun direniş için bijî Newroz, bijî sosyalizm

MLKP Kürdistan, zindanlarda, dağlarda, Rojava'da direnenlerin, ölümsüzleşenlerin ailelerinin, kadınlar ve LGBTİ+'ların Newroz'unu kutladı. Açıklamada, "Newroz ateşlerini çoğaltalım. Onur ve özgürlük direnişini güçlendirelim. Erkek egemenliğine ve kadın katliamlarına karşı isyanı büyütelim. Newroz halaylarından 1 Mayıs meydanlarına kadar omuz omuza, dişe diş bir mücadeleyi sürdürelim. Topyekun savaşa karşı topyekun direnişi büyütelim. Rojava'yı, gerilla direniş alanlarını ve tüm kazanımlarımızı korumak için savaş mevzilerini güçlendirelim" çağrısına yer verildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, halkların Newroz'unu kutladı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça yayımlanan açıklamada, "Demirci Kawa'nın zalim Dehaq'ın zulmüne karşı yaktığı isyan ateşi, Kürdistan'ın dört parçasında özgürlük için mücadelemizin simgesidir. İşte bir Newroz günü daha, dört parça Kürdistan'da halkımız omuz omuza direniş alanlarında birleşiyor. Sömürgecilerin çizdiği sınırlar yıkılıyor. Halkımız, günlerdir sokaklarda ve Newroz sloganları hep bir ağızdan yükseliyor. Özgürlüğün isyanı destanlaşıyor. Kawaların, Mazlumların, Zekiyelerin, Tuncayların direnişi yol göstermeye devam ediyor" denildi.

MLKP Kürdistan'ın 2024 Newroz'una ilişkin açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı:

"2024 Newroz'u; özgürlük için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine; Kürdistan dağlarında işgalcilere karşı direniş destanı yazan özgürlük gerillalarına; Rojava devrim topraklarını savunmak için cephe hatlarında silah elde nöbet tutan devrim güçlerine;

"İmralı zindanında insanlık dışı tecrit zulmüne karşı direnen Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a; Türkiye ve Kuzey Kürdistan, Rojhilat ve İran zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren komünist, devrimci, yurtsever tutsaklarımız ve değerli ailelerine,

"8 Mart'tan Newroz'a erkek egemen ataerkil kapitalist sisteme karşı isyan bayrağını yükseklerde tutan kadınlara ve LGBTİ+'lara Kürdistan'dan Ortadoğu'ya zulme karşı diz çökmeyen, onur ve özgürlük direnişini sokak sokak, kent kent büyüten halklarımıza kutlu olsun.

"Halklarımız;
"Bugünün Dehaq'ları olan sömürgeci faşist devletler ve kapitalist-emperyalist güçler, ezilen işçi ve emekçi halklarımızın eşitlik ve özgürlük ayaklanmasını yok etmek için zulüm ve zorbalıklarını artırıyor.
"Faşist sömürgeci Türk devleti, mazlum Kürt halkımıza karşı topyekün bir tasfiye ve soykırım saldırısı gerçekleştiriyor. Dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi ve mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımları yok etmek istiyor. Kürdü tarih sahnesinden silmek istiyor.
"Bakurê Kürdistan'da halk örgütlenmesini zayıflatmak ve mücadeleyi teslim almak için baskınlar yapıyor, işkence ediyor. Faşist şeflik rejimlerini yıkmak için mücadele eden yoldaşlarımızı zindanlara atıyor, katlediyor.
"Sömürgeci faşist Türk devleti, Rojava ve Başurê Kürdistan topraklarında yeni işgal planları için, bölgedeki emperyalist güçlerin yanı sıra İran, Şam hükümeti ve Irak devletleriyle kirli pazarlıklar yapıyor. Bakur, Rojava, Medya Savunma Alanları, Mexmur, Şengal ve Süleymaniye'de SİHA'larla aralıksız keşif yapıyor. MİT eliyle suikastlar gerçekleştiriyor. Her gün savaş uçakları, tanklar ve toplarıyla, kimyasal ve yasaklanmış silahlarla dağlarımızı ve sivil yerleşim alanlarını bombardımana tutuyor. İsrail'in Gazze'de yaptığını faşist Türk devleti Rojava'da, Şengal'de ve Mexmur'da yapıyor.
"Rojhilatê Kürdistan'da yeni bir ayaklanmadan korkan faşist molla rejimi, isyan edenleri hapishanelere atıyor, idam saldırısıyla halkın iradesini kırmaya ve örgütlülüğünü dağıtmaya çalışıyor.
"Yurtsever halkımızın mücadelesi sonucu statü kazanan Başurê Kürdistan KDP yönetimi, sömürgecilere ve işgalcilere yol veriyor. KDP yönetimi, Kürt özgürlük gerillasına karşı savaşta sömürgeci Türk devleti ile açık işbirliği yapıyor. Türk devletinin Başurê Kürdistanı, Musul ve Kerkük ile birlikte işgal etme planı devrede. Türk devleti ve Irak hükümeti, Başurê Kürdistan topraklarının 40 kilometre içine girme, 'tampon bölge' adı altında işgal pazarlığı yapıyorlar.
"Türk devleti gücünü KDP'nin işbirliğinden alıyor. KDP-Barzani Ailesi, Kürt halkının değil bir avuç Kürt burjuvazisinin çıkarını temsil ediyor. Halkına ve Kürdistan davasına ihanet ediyor.
"Kürt işçi ve emekçileri, gençleri, kadınları, aydınları, sanatçıları bu ihanet çizgisine karşı özgür Kürdistan için birleşmelidir. Bir kez daha kızlarını ve oğullarını zalim Dehaq'lara kurban vermemelidir.
"Newroz umut veriyor. Baharı müjdeliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, faşist ve sömürgeci zorbalığa karşı direniş daha da büyüyor. Dört parça Kürdistan'da demirci Kawa'nın izinde yürüyen milyonlar baş eğmiyor. İşte dört bir yana yayılan 2024 Newroz kutlamaları haykırıyor. Yurtsever halkımız, gençlerimiz, özgürlük için canlarını veren şehitlerimizin mirasına sahip çıkacağını bir kez daha ilan ediyor.
"Sömürgeci faşist Türk devletinin, Başurê Kürdistan dağlarına ve Rojava devrim topraklarına yönelik yeni işgal saldırıları planladığı bu günlerde, Newroz yeni bir serhildanın mayası oluyor.
"Newroz ateşlerini çoğaltalım. Onur ve özgürlük direnişini güçlendirelim. Erkek egemenliğine ve kadın katliamlarına karşı isyanı büyütelim. Newroz halaylarından 1 Mayıs meydanlarına kadar omuz omuza, dişe diş bir mücadeleyi sürdürelim. Topyekün savaşa karşı topyekun direnişi büyütelim. Rojava'yı, gerilla direniş alanlarını ve tüm kazanımlarımızı korumak için savaş mevzilerini güçlendirelim.
"Başta Türk, Arap ve Fars halklarımız olmak üzere tüm bölge halklarına çağrımızdır; sömürü ve zulüm düzenine karşı her yerde mücadele edelim. Savaşa ve işgale karşı birleşik halk direnişiyle zalime ve zulme karşı mücadeleyi yükseltelim.
"Gün, kapitalist-emperyalist güçler ve sömürgeci devletlerin yeni savaş ve işgal saldırılarına karşı durmanın ve eşit-özgür bir yaşamı kurmanın günüdür.
"Yaşasın özgürlük, yaşasın Newroz
"Kahrolsun sömürgecilik
"Yaşasın özgür birleşik sosyalist Kürdistan."