24 Eylül 2024 Salı

MLKP dava tutsakları: Bu zafer, yeni zaferlerin müjdecisi olacak

MLKP dava tutsakları, İmralı'daki tecride karşı 200 gün süren ve zaferle sonuçlanan direnişi selamladı, "Üç mevsim süren bu kararlı zindan direnişi umutsuzluğa karşı direnişe klavuzluk edenlerin iradesiyle büyümüş ve kazanılmıştır. Bu direnişin ve zaferin parçası olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) dava tutsakları, PKK Lideri Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için yapılan ve zaferle sonuçlanan açlık grevi ve ölüm orucu direnişine ilişkin açıklama yaptı.
 
Tüm hapishanelerde bulunan komünist tutsaklar adına yapılan açıklama şöyle:
 
Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişimiz zaferle sonuçlandı. 
 
Leyla Güven öncülüğünde başlaan bu direniş can bedeli büyümüş; Zülkuflerin, Medyaların, Yoncaların feda ruhuyla; ak tülbentli analarıımızın kararlığı ve binlerce tutsağın direnciyle bu günlere kadar gelmiştir. 
 
Üç mevsim süren bu kararlı zindan direnişi hapishane önlerinden sokaklara yayılmış, umutsuzluğa karşı direnişe klavuzluk edenlerin iradesiyle büyümüş ve kazanılmıştır. 
 
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) dava tutsakları olarak bizler; terit karşıtı mücadelenin öznesi olarak konumlanmayı tarihsel bir sorumluluk olarak gördük ve mütevazi ancak tereddütsiz bir şekilde bu direnişin bir parçası olduk. Bu direnişin ve zaferin parçası olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. 
 
Ezilenlerin tarihinde yerini alan bu zaferin, faşizme karşı yeni direniş ve zaferlerin de mayası olacağına inanıyor; içerde ve dışarıda bu iradeyi büyütenleri selamlıyoruz."