24 Eylül 2024 Salı

Mersin ve Çanakkale'de orman yangınları

Çanakkale ve Mersin'de bilinmeyen nedenlerle orman yangınları çıktı, rüzgarın etkisiyle geniş alanlara yayıldı.

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde yerleşim yerine yakın bölgede dün akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Kızılkeçili köyünde başlayan orman yangını Kemel köyüne de sıçradı. 211 nüfuslu Kemel köyünde yaşayan vatandaşlar otobüslerle tahliye edilip il genelindeki KYK yurtlarına yerleştirildi. Yangının daha çok tarım arazilerine zarar verdiği açıklandı.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangınına havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel köyünde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Mersin'de ise Gülnar ilçesine bağlı Kavakoluğu Mahallesi'ndeki ormanda saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ve ekipler sevk edildi, çalışma başlatıldı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına müdahale, havanın kararması nedeniyle karadan devam ediyor. Bölgedeki rüzgarlı havanın etkisi ve sarp arazi nedeniyle büyüyen yangına TOMA'lar da müdahale ediyor.

Günün aydınlanmasıyla havadan müdahaleye uçak ve diğer helikopterler de katıldı. 5 evin yandığı öğrenildi.