19 Eylül 2024 Perşembe

Mehmet Ayvalıtaş ölümünün 5. yılında anıldı

Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs Mahallesi'nde 5 yıl önce katledilen Mehmet Ayvalıtaş, Çekmeköy'de mezarı başında anıldı.
Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs Mahallesi'nde 5 yıl önce katledilen Mehmet Ayvalıtaş, Çekmeköy'de mezarı başında anıldı.
 
Anmaya HDP 1. bölge milletvekili adayları Erkan Baş, Musa Piroğlu'nun yanı sıra Diren Üniversite, SODAP üyeleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada "Unutmayacağız affetmeyeceğiz isyandayız" pankartı açıldı. "Mehmet yoldaş kavgamızda yaşıyor", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.
 
Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş böyle bir ölümün herkese nasip olamayacağını belirterek, "Benim önceden bir oğlum vardı ama şimdi bu sayı milyonlara ulaştı. Türkiye'nin her yerinde oğlum var. Oğlumla ne kadar gurur duysam azdır" dedi. Ayvalıtaş, "Bir faşist oğlumu öldürdü ve Haziran ayında öldürdü. Bu Haziran'da o da gidecek. Bu Haziran onun sonu olacak. Kenan Evren gibi sonu bataklık olacak. Hiçbir zaman anılmayacak" diye konuştu.
 
'KAVGAMIZ DEVAM EDİYOR'
 
Gezi'de yaşananları hatırlatan İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı Erkan Baş, "Ülkemizi bu kokuşmuş karanlıktan kurtarmak için Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, kadını, erkeği toplumun tüm kesimleri hep birlikte gezi şahsında memlekete sahip çıkan, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan, bir isyana hep birlikte imza attık. Ve tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi ezenler ve onların temsilcisi diktatörler ve onların hizmetkârları halka karşı öfkelerini Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan gibi bu ülkenin gençleri ve emekçileri şahsında bir kez daha tüm barbarlıklarını sahneye çıkarttılar. Elbette arkadaşlarımızı genç yaşta kaybetmenin acısı ilk günkü gibi yüreğimizde ama aynı zamanda o günküne göre çok daha büyük bir öfkeyle bu kavgayı devam ettiriyoruz" diye belirtti.
 
'GEZİ'Yİ KANA BULAYAN İKTİDARI DEVİRECEĞİZ'
 
Gezi'nin bir halk ayaklanması olduğunu ve doruk noktasına ulaştığını söyleyen HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Musa Piroğlu ise "Gezi ardından bize bir görev de bıraktı. Şimdi bize Gezi'de tamamlayamadığımızı tamamlama sorumluluğu düşüyor. Kavgayı siyasal mücadeleye çeviren bir hat örmek zorundayız. Bu yan yana gelişi tamamlamak Gezi'de sağladığımız derinleşmeyi bütünleştirmek ve bunu Türkiye halklarına, işçi sınıfına ve Kürt halkına tekrar göstermek zorundayız. Sürecin giderek ağırlaştığı ama aynı zamanda da sonuna doğru ilerlediği bir dönemden geçiyoruz. Sadece bizim için değil Gezi'yi kana bulayan Gezi'de kendi sonunu görenler için de sonun başlangıcı yaşanmış oldu. Şimdi o sonun son demlerini yaşıyoruz. Ya bu iktidarı devirip götüreceğiz ya da bu kavgayı daha da derinleştirip sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
 
Anmanın ardından Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş'ın mezarına ziyaret edildi.