24 Eylül 2024 Salı

Mardin'de avukatlar Boylu'nun katledilmesini protesto etti

Mardin Barosu Kadın Hukuk Komisyonu üyeleri, meslektaşları Müzeyyen Boylu'nun eşi tarafından katledilmesini adliye önünde protesto etti.
Mardin Barosu Kadın Hukuk Komisyonu üyeleri, Diyarbakır Barosu avukatlarından Müzeyyen Boylu'nun eşi tarafından katledilmesini Mardin Adliyesi önünde protesto etti.
 
Eylemde konuşan Komisyon Sözcüsü Avukat Ruşen Bingül Binbaş, söz konusu durumun kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutları görmeye yeterli olduğunu vurguladı. Binbaş, "Bu cinayet kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve ayrımcılığının geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Konu kadın olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu cinayet bize 'kral çıplaktır' dedirtmektedir. Kadınlara yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması sistemde çok yanlışın olduğunu göstermektedir. Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir" diye konuştu.
 
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yetkilileri bir an önce göreve davet eden Binbaş, "Kadın şiddetini artıran nedenler, boşanma davalarının açılması veya nafaka talepleri değildir. Kadına yönelik şiddeti artıran nedenlerin başında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sağlanmaması ve kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip, onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir" diye belirtti.