21 Eylül 2024 Cumartesi

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden skandal liste

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçedeki 7 bin 107 öğrencinin kimlik ve ebeveyn bilgilerini yayınladı. Kişisel verilerin korunması ile ilgili yasaya aykırı olmasına rağmen yayınlanan listede koruma altındaki çocukların da olması aynı zamanda çocukların ve ailelerin can güvenliğini de tehdit ediyor.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçedeki toplam 7 bin 107 öğrencinin ve ailesinin kimlik bilgilerini yayınladı. Yayınlanan listede 17 ilçedeki çocukların isim listesi, T.C kimlik numaraları, ebeyen bilgileri ve ev adresleri yer alıyor. Çocuklardan kaç tanesinin boşanmış ailelerin çocukları olduğu ya da mahkeme kararıyla koruma altına alınmış oldukları bilinmiyor.
 
Listede ayrıca Uluslararası Korumu Kapsamında, Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi/Statü Sahibi Yabancıların Okullaştırılması kapsamındaki 60 yabancı uyruklu öğrencinin isimleri, ebeveyn bilgilerini ve ev adreslerini yayınladı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması" konulu yazılarında; "Bakanlığımız merkez teşkilatı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve bu müdürlüklere bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarınca kişisel verilerin korunmasına yönelik, ivedi önlem alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar arasında kurum internet sayfalarında: İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayımlanmaması"nı istiyor ancak çocukların ve ailelerin can güvenliğini tehlikeye atan Manise İl MEM, çocukların ve ailelerinin kişisel bilgilerini yayınlamaktan geri durmuyor.