24 Eylül 2024 Salı

Mamak Platform Girişimi kuruluşunu ilan etti

Mamak Platform Girişimi, Türkiye'nin halklarının ve emekçilerinin her geçen gün üzerine karabasan gibi çöken barbarlık ve zulüm düzenine karşı "söyleyecek sözümüz var" diyerek kuruluşunu ilan etti. Ankara'nın Mamak ilçesinde AKA-Der, Alınteri, DAD, Devrimci Parti, ESP, HDP, HDK, Partizan ve SMF biraraya gelerek kurdukları Mamak Platform Girişimi'ni ilan etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mamak İlçe Örgütü binası önünde biraraya gelen Platform üyeleri, "Zulüm ve sömürü düzenine karşı ayaktayız" pankartı açtı.
 
Platform adına HDP Ankara İl Yöneticisi Betül Koca basın açıklamasını yaptı. Türkiye'deki dinci, ırkçı ittifakın, çözümsüzlük ve çaresizlik içerisinde olduğunu kaydeden Koca, "Girdiği ağır ekonomik ve siyasi bunalımlarda çıkış yolu olarak kendisine muhalif tüm toplumsal ve siyasal kesimler üzerinden azgın bir terör, baskı imha ve inkar politikası uygulanmakta faşist baskı ve yasalarla yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır" dedi.
 
Türkiye'de çocuk istismarından uyuşturucu kullanıma her yerin artık suç mahali haline geldiğine dikkat çeken Koca, şunları söyledi:
"Kendi iğrenç ve sefil iktidarını sürdürmek adına hapishanelerden başlayarak tüm topluma dayatmaya çalıştığı tecrit, imha, inkar ve teslim alma politikasını tam bir gözü dönmüşlükle uygulamaya çalışmaktadır. İşçileri, emekçileri toplumsal muhalefeti teslim almanın yolu hapishaneleri teslim almaktan geçer. Diyen barbarlık düzeni bugün 187 gününe giren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı ve tüm hapishanelere yayılan açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla günden güne eriyen evlatlarının ölmemesi için alanlara çıkan analarımıza en vahşi yöntemlerle saldırıp darp ederek gözaltına alıp varlığın ve yaşamın sürdürmeye çalışmaktadır.
 
"Biz işçiler emekçiler, bu topraklarda yaşayan tüm halklar, bütün bir insanlık için yaşamı kılınmaz kılan her geçen gün üzerimize karabasan gibi çöken bu barbarlık ve zulüm düzenine söyleyecek sözümüz var diyerek Mamak'tan sesimizi yükseltiyoruz." 
 
Koca, "Kıdem tazminatı gaspından, ırk, din, dil, mezhep ayrımcılığına, demokratik hak ve özgürlüklerin yok edilmesinden faşist baskı ve yasalara, hapishanelerden başlayıp tüm topluma dayatılan tecrit ve yok sayma politikalarına karşı kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz anlayışıyla birleşik mücadeleyi savunmak için platformumuzu ilan ediyoruz" sözleriyle noktaladı.