21 Eylül 2024 Cumartesi

Mağaza Market-Sen, TİS'in temel olarak neler içermesi gerektiğini sıraladı

Mağaza Market-Sen, Migros ile Tez-Koop-İş arasında imzalanmak olan TİS'e ilişkin açıklama yaptı. Aylarca imzalanmayıp geciktirilen TİS'in temel olarak nelere içermesi gerektiğini madde madde sıraladı, örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.

Migros ve Tez-Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Ancak Migros işçilerine hiçbir bilgi verilmeden ve beklentilerini içermeden TİS imzalanmak üzere.

Açıklama yapan Mağaza Market-Sen, "Aylarca imzalanmayıp geciktirilen TİS'in temel olarak neler içermesi gerektiğini, Mağaza Mark-Sen ile yürüyen Migros işçileri olarak maddeler halinde belirledik:
🔹Net maaş en az 12 bin lira olmalıdır.
🔹12 lira net maaşa ek olarak; mevcut haklarımız olan prim, kıdem farkı, bono ve yol paraları enflasyon farkı gözetilerek ödenmelidir.
🔹Promosyonlar periyodik olarak ödenmelidir.
🔹Kötü yemeklere son verilmelidir. İşçilere ödenek yemek ücreti, Çalışma Bakanlığı'nın belirlediği günlük en az 11 lira olmalıdır.
🔹Destek ve sistem kaynaklı eksik saatler geriye dönük sıfırlanmalıdır. Fazla mesailer aynı ay içerisinde maaşlara yansıtılmalıdır.
🔹İmzalanan TİS noter tasdikli olmalıdır. Bordrolara ve işçilere şeffaf bir şekilde yansıtılmalıdır" dedi.

Mağaza Market-Sen, örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.