21 Eylül 2024 Cumartesi

Macron Sarı Yelekliler eylemlerini yasakladı

Paris başta olmak üzere Toulouse, Nice ve Bordeaux bölgelerinde her Cumartesi günü yapılan Sarı Yelekliler eylemleri yasaklandı.
Sarı Yeleklilerin Cumartesi günü yaptığı eylemde yaşanan çatışmayı bahane eden Macron hükümeti büyük kentlerin stratejik alanlarını eylemlere yasakladığını duyurdu.
 
Yasaklama kararına karşın eylemlerini yapacaklarını açıklayan Sarı Yeleklilere, Avukatlar Sendikasından bazı öneriler geldi. Olası gözaltı durumunda avukatınızın kim olduğunu gösteren bir belgeyi mutlaka yanınızda bulundurunuz diyerek gözaltı ve tutuklama durumunda eylemcilerin haklarını izah eden bir broşür hazırlayarak dağıttı.
 
Ayrıca avukatlar bir uyarıda bulunarak eylemlerin yasak olması güvenlik güçlerinin istediği silahı eylemcilere karşı rahatlıkla kullanması anlamının çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti.
 
Paris'te Champs-Elysées, Place de l'Etoile ve Place de la Concorde yasaklama kapsamında bulunuyor. Macron yasaklamayla yetinmeyip bu cumartesi günü yapılacak olan 19. Sarı Yelekliler eylemleri için askeri göreve çağırdı.