21 Eylül 2024 Cumartesi

Londra'da şehit MLKP komutanları anıldı

Londra'da düzenlenen etkinlikte ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal anıldı. Faşizmin topyekün saldırısına karşı devrimcilerin topyekün direndiğinin altı çizilen anmada; devrim şehitlerini anmanın, anılarına bağlılık ve onların gösterdiği yolda mücadeleyi büyütmekten geçtiğini kaydederek sonlandırdı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanı Özgür Namoğlu (Firat Newal) İngiltere'nin başkenti Londra'da çok sayıda kişinin katılımıyla anıldı.

Ahmet Şoreş ve Firat Newal, Paris'te ölümsüzleşen Sakine Cansız ve yoldaşları şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, MLKP Merkez Komitesinin ölümsüzleşen komutanlar Ahmet Şoreş ve Firat Newal'e ilişkin açıklaması okundu.

'DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR'
Açıklamanın ardından Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in mücadele hayatının aktarıldığı sinevizyon gösterildi. Sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganı yükseldi.

MLKP BRİTANYA KOMİTESİ: TOPYEKÜN SALDIRIYA TOPYEKÜN DİRENİŞ VAR
MLKP Britanya Komitesi adına yapılan konuşmada faşist Türk devletinin öncü devrimci önderleri katlederek, devrimci hareketi kitlelerden kopararak devrimcilerin tüm mevzilerini alaşağı etmek istediğine dikkat çekildi. Konuşmada şu ifadeler yer aldı: "Bunun temel amacı devrimci hareketi içe döndürmek ve kitlelerden koparmaktır. Bu saldırı konsepti Suruç katliamı ile başlatıldı ve bugün çeşitli biçimlerde sürdürülmekte. Bu topyekün saldırı devrimci ve komünist hareketi tamamen işlevsizlendirme amacı gütmektedir. Ancak bu topyekün saldırıya karşı devrimci ve komünist hareketin topyekün ve birleşik bir karşı koyuş koyduğunu görmek gerekir. İşte Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) bunun en somut örneğidir.

Faşist Türk devleti bu saldırıları uluslararası emperyalist kuvvetler ile ele gerçekleştirmektedir, işte biz bu gerçeği ikinci Paris katliamından da Rojava'da devrimci önderlere karşı yapılan saldırılardan da görebiliyoruz. Tüm bu saldırılar korku yaymaya ve toptan tasfiye etmeye dönük saldırılardır."

'FAŞİZM NİHAİ BİR ZAFERE ULAŞAMAYACAKTIR'
Sömürgeci faşizmin hapishanelerde tutsaklara; sokakta ise kadınlara, devrimcilere, gençlere yaptığı saldırıları, işkenceleri meşrulaştırmaya çalıştığını kaydeden MLKP Britanya Komitesi adına yapılan konuşmada, "Ancak bizim de Kürdistan'ın 4 parçasında Türkiye'de ve Avrupa'da görevimiz Faşist sömürgeciliğe karşı mücadele etmektir. 'Bitti, bitirdik, inlerine gireceğiz, ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz' dedikleri anda gerçekleşen Mersin eylemi, faşizme kendi ininde vurulan bir darbedir. Faşizme karşı vurduğumuz her darbe onları geriletmektedir. Devrimci ve yurtsever harekete karşı faşist diktatörlüğünün giriştiği savaş başarılı olmayacaktır. Faşizm nihai bir zafere asla ulaşamayacaktır. Zap'ta yaşamış olduğu yenilgi bunun somut göstergesidir. Ölümsüzlerimizi anarken, onların yarattığı değerleri geliştirmek devrimcilerin ve demokratik kamuoyunun görevidir" denildi.

MLKP temsilcisi konuşmasını devrim şehitlerini anmanın, anılarına bağlılık ve onların gösterdiği yolda mücadeleyi büyütmekten geçtiğini kaydederek sonlandırdı.

MKP: ÖLÜMSÜZLEŞEN YOLDAŞLARIMIZ YOLUMUZA IŞIK OLACAK
Maoist Komünist Parti Britanya taraftarları adına yapılan konuşmada, "Devrim ve karşı devrim mücadelesi çok çetrefilli bir süreçten geçiyor. Ahmet Yoldaş yaşamının büyük bir kısmını devrimci mücadeleye adamış önemli bir devrimci idi, dokunduğu her insanda önemli izler bırakan bir yoldaştı. Hem Ahmet yoldaş hem de Firat yoldaş, zalime karşı durmanın öncü militanı idiler. Düşmanın yeni savaş konseptini kavrama ve alternatif devrimci yollar konusunda önemli roller üstlendi. MKP Britanya taraftarları olarak ölümsüzleşen yoldaşların yolumuza ışık olacağını bir kez daha yeniliyoruz. Ahmet ve Firat yoldaşlar ölümsüzdür. Şehit namirin, Yaşasın birleşik mücadelemiz" denildi.

KURUMLARDAN ANMAYA MESAJ
Kürdistan Şehit Aileleri kurumu anmaya bir mesaj yolladı, "Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, onların mücadelesini zafer ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz" denildi.

Londra Partizan okurlarının mesajında da "Bu saldırılara karşı birleşik mücadelemiz ile karşı koyacak ve faşizmi er geç yeneceğiz, Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu yoldaşlar birleşik devrimci mücadelemizde yaşayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Konuşmaların ve gönderilen mesajların okunmasının ardından anma, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in tanıyanların anılarını aktarması ile devam etti. Etkinlik "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.