25 Eylül 2024 Çarşamba

Londra ve Edinburg'da 1 Mayıs kutlandı

Londra ve Edinburg'da 1 Mayıs kutlandı. Edinburg'da 1 Mayıs'ı kutlayan tek örgüt olan MLKP'liler, faşist Türk devletinin yasaklarına ve savaş politikalarını teşhir ettiler.

İngiltere'nin başkenti Londra ve İskoçya'nın Edinbrugh kentinde 1 Mayıs yürüyüşleri gerçekleşti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) çağrısıyla göçmen emekçiler Londra Trumpark Lane'de bir araya geldi. HBDH flamaları yanı sıra MLKP/KKÖ, MKP, Partizan, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Harringay Trande Union Council, Socialist Workers ve Filistin Dayanışması, Stand Up To Racism da flamalarıyla katıldı.

Başta 1 Mayıs'ta ölümsüzleşenler gelmek üzere devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan eylemde HBDH'ın açıklanması okundu. Açıklamanın ardından HBDH sözcüsü, 1 Mayıs'ın tarihsel ve birleşik mücadele ruhuna uygun birleşik mücadelenin yükseltilmesine vesile olması gerektiğini söyledi.

SWP ve Filistin Dayanışması'ndan yapılan konuşmalarda ırkçılığa karşı göçmen ve yerli işçilerin birliğinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

1 Mayıs Komitesi'nin eylem otobüsünün eylemle buluşmasıyla yürüyüşe geçen kitle sık sık "Yaşasın 1 Mayıs", "Her yer 1 Mayıs, her yer direniş" sloganları atıldı.

Londra'da ayrıca 'Yeni Polis Yasası'na karşı bir eylem gerçekleşti. Day-Mer de sağlık çalışanlarıyla dayanışma eylemi düzenledi.

İskoçya'nın Edinbrugh kentinde de MLKP'nin çağrısı ve Kürt Halk Meclisi'nin desteğiyle 1 Mayıs eylemi gerçekleşti. İskoçya çapında tek 1 Mayıs eylemi yapan MLKP'liler konuşmalarda faşist Türk devletinin yasaklarına ve savaş politikalarını teşhir ettiler. Konuşmalarda birleşik mücadelenin önemi vurgulandı.

Eylemciler sık sık "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atıldı.