24 Eylül 2024 Salı

LGBTİ+ aktivistlerinden Akit gazetesine tepki

Mersin'de LGBTİ+ dernekleri ve aktivistleri, bu yıl 5'incisini yapmak istedikleri Onur Yürüyüşü'nü hedef gösteren Yeni Akit gazetesine yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi.
Mersin Onur Haftası Komisyonu, 26 Haziran günü LGBTİ+ derneklerin yapacağı "Onur Yürüyüşü"nü hedef alan Yeni Akit gazetesine karşı Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını yapan LGBTİ+ aktivisti Ekrem Tunç, Yeni Akit gazetesinin 7 Haziran tarihli haberiyle LGBTİ+ derneklerini ve aktivistlerini hedef gösterdiğini belirtti. Mersin Valiliği'ne çağrı yapan Tunç, "Bu yıl 5'incisi yapılacak olan Onur Yürüyüşü'nde önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de bitmek bilmeyen nefrete karşı sokakları onurlandıracağız. Haberde sadece Onur Yürüyüşleri hedef gösterilmemiş Mersin Valiliği'ne de hukuksuz bir uygulamanın talimatı verilmek istenmiştir. Mersin Valiliği'nin bu haber sonrası yapması gereken Onur Haftası'nı yasaklamak değil, etkinliklerin yapılabilmesi için uygun ortamı sağlamak olmalıdır" dedi.
 
Bugüne dek LGBTİ+'lara yönelen şiddetin münferit olmadığını söyleyen Tunç, "Bundan sonra da yaşanacak olan saldırıların sorumluluğu hem bu haberleri yapma cürretini gösteren yandaş medyanın hem de LGBTİ+'ların haklarını korumayan devlet kurumlarına aittir" diye konuştu.