28 Eylül 2024 Cumartesi

Leyla Güven: Biz kadınlar bu savaşı durduracak güçteyiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Çukurcalı kadınlarla bir araya gelen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Türkiye'nin içinde bulunduğu savaş durumuna dikkat çekerek, "Biz kadınlar bu savaşı durdurabiliriz, buna da gücümüz var" dedi.

Hakkâri'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP il ve ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclisi üyeleri, Çukurca ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

İlçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Güven ve beraberindekiler, kadınlara karanfil dağıtarak, 8 Mart'ı kutladı. Ardından HDP ilçe binasına geçen Güven ve beraberindekiler, kadınlarla bir araya geldi.

Buluşmada konuşan Güven, Türkiye'de ve Orta Doğu coğrafyasında yaşananlara dikkat çekerek, "Ülkenin asıl sorunlarının çözülmesi için tecridin bir an önce son bulması ve diyalog yollarının açılması gerekiyor. Aksi taktirde mevcut sorunlar daha da büyüyecektir. Barışın temsilcisi olmak adına biz kadınlar bir araya gelmeli ve daha çok kenetlenmeliyiz. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu savaş durumuna karşı tavır alıp, kimsenin artık ölmemesi adına kadınların seslerini daha gür çıkarmaları gerekiyor. Biz kadınlar bu savaşı durdurabiliriz, buna da gücümüz var" dedi.