24 Eylül 2024 Salı

Kutsiye Bozoklar mezarı başında anıldı

Ölümsüzlüğünün 14'üncü yıl dönümünde mezarı başında anılan komünist önder Kutsiye Bozoklar'ın tüm devrimciler için bir pusula niteliğinde olduğu vurgulandı.

Komünist önder Kutsiye Bozoklar, ölümsüzleşmesinin 14'üncü yıl dönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anma, Kutsiye Bozoklar şahsında devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Yapılan konuşmada, ilerleyen sürecin her açıdan zorlu olacağı belirtilerek, "Faşizmin topyekun saldırısının sınır tanımadığı, işçi sınıfı ve ezilen halklara her türlü zulmü reva gördüğü bu dönemde ölümsüzleşen yoldaşlarımızın bizlere emaneti olan mücadele bayrağını daha ileriye taşımak, onların kararlılığını, militanlığını, duruşunu, özveri ve ısrarını kavramayı kendimize bir görev olarak tanımlamak gerekiyor. Dolayısıyla zor zamanların devrimcisi olmayı unutmamak gerekiyor" denildi.

Kutsiye Bozoklar'ın da 68 kuşağından zor zamanların devrimcisi olduğu belirtilen konuşmada, Bozoklar'ın 12 Mart 1972 Balyoz Harekatı sonrası bir öğrenci evinde kuşatılarak polis kurşunuyla belinden felç edildiği ancak mücadeleden asla vazgeçmediği vurgulandı.

Bozoklar'ın genç devrimcilerin pusulası olduğu ifade edilen konuşmada, "Pek çok gencin devrimcilerle tanışmasının önünü açar. Artık yarım kalan ne varsa hepsini bitirmeye çalışacaktır. Örgütsüz kalmak, kavganın dışına düşmek, inanç ve değer yitimine uğramak en büyük tehlikedir. Beş yıl, Emeğin Bayrağı gazetesinde yazar. Sonra nöbeti Atılım gazetesi alır. Aynı zamanda Sanat ve Hayat dergisi yayın kurulunda yer alır" denildi.

Bozoklar'ın devrime, örgütlü mücadeleye ve yoldaşlarına inançla dolu ve bağlı olduğu kaydedilen konuşma, şöyle devam etti: "Yeni insanı her gün yeniden kurma uğraşı verirken devrimciliği, sosyalizmi yeniden kurmayı düşleyen ideolojik bir önderdir o. Bir ışıktır artık, bir sosyalist olarak devrimi düşleyebilen, edinilmiş erkekliği ve kadınlığı sorgulayabilen, daima ileriye iten, harekete geçiren bir kadın önderdir artık. Kutsiye aramızdan ayrılalı 14 yıl oldu. Rüzgarlı tepeye bedenen yerleşti ama yazıları, fikirleri, ideolojik önderlik gücüyle yaşıyor ve savaştırıyor. Yaşamın her cephesinde bir fener gibi parıldıyor. Yolumuzu aydınlatmaya, ışık saçmaya devam ediyor. 'Yaşamak direnmektir' sözü bize gidilecek yolu göstermeye, pusula olmaya devam ediyor."