25 Eylül 2024 Çarşamba

Koray Aspir Köln'de anıldı

Kars'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir ve birlikte ölümsüzleşen 4 HPG gerillası, Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

28 Ağustos 2020 tarihinde Kars'ın Kağızman İlçesi Dibekkaya köyünde ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir (Metin Zafir) ve birlikte ölümsüzleşen 4 HPG gerillası, Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada MLKP temsilcisi, Koray Aspir'ın mücadelesine ilişkin konuştu. Türkiye'de devletin devrimcilere vahşice saldırdığını ifade eden MLKP temsilcisi, "Biz mücadeleyi büyütme sözünü verdik şehitlere" dedi.

Ardından MLKP MK'nın yazılı açıklaması okundu. Kürt Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan konuşmada "Onların yarım kalan hayalleri ve umutlarını sürdüreceğiz. Onlar her zaman önümüzde yolumuzu aydınlatacaktır" diye belirtildi.

MKP adına yapılan konuşmada ise "Faşist savaş kurmaylarına karşı irade savaşımızı yürütüyoruz. Onlar korkuyor ve sürekli 3-5 kişi kaldılar diye açıklamalar yapıyorlar. Biz mücadeleyi süreklilikle büyüteceğiz" denildi.

Anma "Şehid namirin" sloganları ile sona erdi.