25 Eylül 2024 Çarşamba

Koray Aspir için Paris'te anma

MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği ve HBDH savaşçısı Koray Aspir, Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.

28 Ağustos 2020 tarihinde Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Dibekkaya köyünde ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği ve HBDH savaşçısı Koray Aspir, Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından MLKP Merkez Komitesi'nin Koray Aspir'e ilişkin yayımladığı açıklama okundu. MLKP temsilcisi, Koray Aspir'in fedai kadro tipinin bir örneği olduğunu vurguladı. "Askeri eğitim sırasında yaralanmasına ve sağ elinde önemli yaralar almasına rağmen, bu duruma teslim olmayan parti adıyla Metin Zafir yoldaş, devrimin ve mücadelenin ihtiyaçları için kendisi hazırladı, tüm parti görevlerini tereddütsüz uyguladı" diyen temsilci, "Metin Zafir yoldaştan öğrenerek faşizmin Rojava Devrimi'ni boğma girişimlerine, tasfiyeciliğe karşı mücadeleyi Karadeniz başta olmak üzere yeni alanlara taşıyacağımıza inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği bombardımanda yaşamını yitiren PKK ve HBDH savaşçılarını da anan MLKP temsilcisi, birleşik devrimi örmenin, güçlendirmenin aciliyeti ve önemi üzerinde durdu.

Anmaya katılan CDK-F, MKP, Bir-Kar ve Devrimci Duruş temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda Koray Aspir ve tüm devrim şehitlerini anarken, faşizme karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Anma HBDH Yürütme Kurulu'nun Koray Aspir'e dair yayımladığı açıklamanın okunmasıyla sona erdi.