24 Eylül 2024 Salı

Komünistler Birgül Mızrak ve Göksel Delibal yarın hakim karşısına çıkacak

2018 yılında İstanbul'da sokak ortasında işkenceyle gözaltına alınan, emniyette günlerce sistematik işkence gören ve kamuoyu tepkisi sonucu savcılığa çıkarılarak tutuklanan komünistler Birgül Mızrak ve Göksel Delibal'ın yargılandığı davada yarın karar çıkması bekleniyor.

Sokak ortasında işkenceyle gözaltına alınan ve gözaltında ise sistematik işkence gören komünistlerin yargılandığı davada yarın karar çıkması bekleniyor.

SOKAK ORTASINDA İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDILAR
Komünistler Birgül Mızrak ve Göksel Dilibal, 16 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Ataşehir'de sokak ortasında işkenceyle gözaltına alınmıştı. İki komüniste yönelik işkence sistematik halde gözaltında da sürmüştü.

NEFESSİZ KALANA KADAR BOYNU SIKILDI
Mızrak, saatlerce ters kelepçeli halde darp edildi; çene altına, yüzünün sağ yanına, başına, yüzüne aldığı darpların yanı sıra boynu da nefessiz kalana kadar sıkılmış, boynunda şiddetin izi günlerce kalmıştı. Darp sonucu Mızrak'ın yüzünde uzun süreli kızarıklık, gözünde şişlik, dudağında morluklar oluşmuştu.

GÖZALTINDA CİNSEL VE FİZİKİ İŞKENCEYE UĞRADI
Gözaltında ise çıplak arama dayatmasını reddeden Mızrak'a işkenceyle çıplak arama yapılmış, cinsel tacize uğramış, cinsiyetçi küfürlere maruz kalmıştı. Karakolda meydana gelen işkenceler sonucu sol bacağında dizinin alt kısmında morluk ve ağrı, boynunda da uzun süreli ağrı yaşadı.

GÖZALTINDA CİNSEL TACİZE UĞRADI,  KEMERLE İŞKENCE GÖRDÜ
Komünist Dilibal da gözaltında sistematik işkence görmüş, çıplak arama dayatmasına maruz kalmış bu sırada cinsel tacize uğramıştı. Dilibal, kemer ile darp edilmiş bunun sonucunda gözünde, yüzünde  morluklar, sağ gözünde ise uzun süreli kanlanmalar oluşmuştu.

Mızrak ve Delibal'ın gözaltı süresi hukuksuzca uzatılmış ancak kamuoyunda oluşan tepki sonucu komünistler savcılığa sevk edilerek tutuklanmıştı.

İSTANBUL 32. ACM'DE KARAR BEKLENİYOR
2018 yılından bu yana tutsak yargılanan komünistler Mızrak ve Delibal'ın 07 Temmuz 2023 tarihinde yargılandıkları davada karar çıkması bekleniyor. Komünistlerin yargılaması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14.00'de gerçekleşecek.