19 Eylül 2024 Perşembe

Kocaeli'de saldırıya uğrayan HDP yöneticisi ameliyata alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan?ın "HDP ile özel olarak ilgilenin" talimatı üzerine AKP'lilerin saldırısına uğrayan ve kalça kemiği kırılan HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Şahabettin Işık ameliyata alındı.
Kocaeli’ye bağlı Gölcük Değirmendere’de HDP’nin standına yönelik saldırıda yaralanan HDP İl Eş Başkanı Şahabettin Işık, Seka Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Olayla ilgili 5 kişi de gözaltında.
 
Saldırı kınayan HDP Kocaeli İl Örgütü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "HDP ile özel olarak ilgilenin ve tek tek isimlerini belirleyerek üzerinde çalışma yapın" talimatı üzerine faşist güruhun harekete geçtiğini belirtti. 
 
HDP'ye yönelik saldırıların sadece Değirmendere’de değil Suruç ve Malatya başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde sürdüğü hatırlatılan açıklamada, “AKP-MHP ittifakı kaybetme korkusu içindedir. HDP'yi sandığa gömemeyen AKP-MHP ittifakı şimdi tüm HDP kitlesini yok etmeye yönelmektedir. Bu saldıralar esas olarak demokratik siyaseti hedef almaktadır. Tüm siyasi partileri ve emek-demokrasi güçlerini bu saldırılara karşı ortak tutum almaya çağırıyoruz” denildi.
 
HDP'nin Değirmendere’de dün açtığı stana içlerinde AKP il yöneticisinin bulunduğu bir grup saldırı düzenlemişti. Saldırıda HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Şahabettin Işık’ın kalça kemiği kırılmış, il yöneticisi Emrah Durmuş, il basın komisyonu üyesi Baran Dönmez ve HDP PM üyesi Bülent Uyguner çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.