21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kobanê'yi dün nasıl savunduysak bugün de savunmaya çağırıyoruz'

"Kobanê düştü düşecek" diyerek Rojava devrimini, kadın iradesini ve devrimini boğmaya çalışan, faşist DAİŞ çetelerini destekleyenlerin ve Kobanê'yi savunmak için protesto edenleri katleden faşist saray rejiminin, halkların iradesini yargılamak için açtığı Kobanê davasının hiçbir hükmü olmadığını kaydeden AVEG-KON, " Kobanê'yi dün nasıl savunduysak bugün de savunmaya çağırıyoruz" dedi. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), bugün karar açıklanan Kobanê davasına ilişkin açıklama yaptı. Kobanê'yi savunmanın yargılanamayacağını gösteren yargılanan siyasetçilerin Kobanê davasının bir insanlık davası olduğunu gözler önüne serdiği kaydedilen açıklamada, "Kobanê savunması için sokaklara çıkan iradenin yargılanmasıyla Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının birleşik mücadelesi hedef alınıyor. Bu davanın amacı yalnızca intikam almak değil, saray rejiminin önündeki engelleri temizleyerek HDP/DEM parti ve onun şahsında devrimci demokrat güçleri, işçi sınıfını ve ezilenleri teslim almaktır" denildi.

Kobanê savunmasının birleşik mücadelenin en nadide örneği olduğu gibi faşist Türk devletinin de kabusu olduğu vurgulanan açıklamada, "'Kobanê düştü düşecek' diyerek Rojava devrimini, kadın iradesini ve devrimini boğmaya çalışan, faşist DAİŞ çetelerini destekleyenlerin ve Kobanê'yi savunmak için protesto edenleri katleden faşist saray rejiminin, halkların iradesini yargılamak için açtığı bu davanın hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu saldırıyı boşa çıkaracak güçte ve kararlılıktayız. Bugün faşist saray rejiminin mahkemelerinin verdiği kararı tanımıyoruz. Bu karar bizim için yok hükmündedir! Bizim için tek gerçek adalet halklarımızın adaletidir. İşçi sınıfını ve ezilenleri, devrimci-demokratik güçleri yargılanan siyasetçileri ve birleşik gücümüz olan HDP/DEM partiyi sahiplenmeye ve faşist saray rejimine karşı Kobanê'yi dün nasıl savunduysak bugün de savunmaya çağırıyoruz. Yaşasın birleşik mücadelemiz! Yaşasın Rojava devrimi! Tüm siyasi tutsaklara özgürlük!"