21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kobanê'ye saldırılar halkların birlikte yaşama umudunu bitiremeyecek'

HDP Diyarbakır, İzmir ve Adana İl Örgütlerinin 1 Kasım Dünya Kobanê Günü nedeniyle yaptığı açıklamalarda, Kobanê'ye dönük saldırıların halkların birlikte yaşama umudunu bitiremeyeceği vurgulandı.
1 Kasım Dünya Kobanê Günü nedeniyle Diyarbakır, İzmir ve Adana'da basın açıklamaları yapıldı.
 
DİYARBAKIR
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü'nün yaptığı açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Semra Güzel, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları İbrahim Çiçek ve Naşide Toprak, Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.
 
DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Naşide Toprak, "Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte içerde sıkışan hükümet, iktidarını kaybetmemek için seçim arifesinde ülkeyi yeni bir senaryoya sürüklemek ve buradan siyasi bir rant elde etmek" istediğini vurgulayarak "Savaş hiçbir zaman bölgeye ve ülkeye huzur getirmez" dedi.
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP Gençlik Meclisi üyelerinin kaçırılması ve gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Buraya girip çıkan insanlarımız, hem taciz ediliyorlar hem de gençlerimiz parti binasına giriş çıkışlarından ötürü gözaltına alınıyorlar. Bu tutumdan vazgeçilmelidir. Güvenlik adı altında tedbirler alınabilir ama 24 saat bir partinin kuşatma altında tutulması kabul edilebilir değil" diye belirtti.
 
İZMİR
 
HDP İzmir İl Örgütü'nün yaptığı açıklamaya ise HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Gülay Gün Bilici ve İbrahim Akın katıldı.
 
Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı Semra Uzunok, "Durdurulamaz denilen IŞİD çeteleri, Kobanê'de bozguna uğratılırken, hem Ortadoğu için hem de tüm dünya için aydınlığın, insan olma onurunun ışığı Kobanê'de yakıldı. IŞİD çeteleri Kobanê'de aldıkları yenilgi ile adım adım gerilemeye ve yenilmeye başladı. Bu yenilgi devam ediyor" dedi.
 
Uzunok, "Tüm dünyada Kobanê barbarlığa karşı insanlığın, tank, toplara karşı insan iradesinin unutulmayacak simgesidir. Bu direniş, 21. yüzyılda barbarları ve onların arkasındaki tüm güçleri yenilgiye uğratan direniş olarak tarihteki yerini almıştır" diye ifade etti.
 
ADANA
 
HDP Adana İl Örgütü'nüm açıklamasına HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Güvercin Aras ve Abdulselam Demirhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM Üyesi Erol Demirhan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana İl Yürütmesi ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) yöneticileri katıldı.
 
HDP Adana İl Eşbaşkanı M. Mahsun Eriğ, AKP'nin Ortadoğu halklarının özgücüyle ortak bir yaşamı inşa ettiği Rojava Devrimi'ne saldırısına değinerek "İŞİD eliyle dün yapılmak istenen şey bugün AKP zihniyeti tarafından tekrarlanmak istenmekte, kadın kazanımları ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.