1 Ekim 2024 Salı

Kobanê davası için Eskişehir'de dayanışma nöbeti

HDP Eskişehir İl Örgütü'nde yarın 13'ncü duruşması görülecek Kobanê davası öncesi dayanışma nöbeti eylemi yapıldı. Nöbeti kentte bulunan siyasi parti temsilcileri ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir İl Örgütü, yarın 13'üncü duruşması görülecek Kobanê davasına ilişkin il binalarında dayanışma nöbeti tuttu. HDP Eskişehir İl Örgütü'nde gün boyu süren eyleme Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sol Parti, Yeşil Sol Parti, Halkevleri Eskişehir İl yöneticileri ziyarette bulundu.

İl binasında "Kobanê kumpas davasına karşı HDP'yi savunuyoruz", "Siyasi soykırıma karşı hukuku ve adaleti savunuyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükran Ercan, gelenlere teşekkür ederek, Kobanê davasındaki hukuksuzluklara dikkat çekti. Ercan, "Tarihe hukuk skandalı olarak geçecek olan davanın bir amacı da partimizi ne alanlarda ne de seçim sandıklarında geriletemeyen iktidarın yargı eliyle bizi tasfiye etme girişimidir. Bu dava, HDP fikriyatının toplumsallaşmasının önüne geçemeyen iktidarın bu ülkenin geleceğine karşı yürüttüğü bir saldırı ve umudu kırma girişimidir. Dava sürecine baktığımızda yargılananların kişiler değil bir fikriyat olduğu net olarak ortaya çıkmaktadır. Kürt özgürlük mücadelesi ve sol sosyalist mücadelenin kadrolarının aynı davadan yargılanması bunun en bariz göstergesidir" dedi.

İktidara seslenen Ercan, "Bizlere karşı bir şiddet aygıtına dönüştürdüğünüz yargı kurumlarınızın verdiği hiçbir karar bizi mücadelemizden ve haklılığımızda geriye düşürmeyecektir. Bizleri göstermelik iddialarla tarihten silmeye çalışanlara karşı tek bir sözümüz var: Dönün ve direniş tarihimize bir kez daha bakın! Ve bir dönemler yargıyı tamamıyla kendine bağlayan Saddam Hüseyin'in mahkeme heyetine 'adil yargılanmak istiyorum' dediği zaman mahkeme başkanının 'seni, senin çıkardığın yasalarla yargılıyoruz' dediğini unutmayın" diye konuştu.

Ziyarete gelen siyasi parti temsilcileri HDP'nin mücadelesinin yanında olacaklarını söyledi.