28 Eylül 2024 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: Artık 'hakimler savcılar alçak kurulu' diyebiliriz

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğu, Osman Kavala kararına tepki göstererek, "Artık hakimler savcılar alçak kurulu diyebiliriz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği (AB) eski bakanı Egemen Bağış'ın Prag Büyükelçisi yapılmasını, "Büyükelçilik namuslu insanların yapması gereken bir görevdir. Ama ayakkabı kutusuna da rüşvet alan bir adama büyükelçi derseniz namuslu ve şerefli kavramını kirletirsiniz" sözleriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu zat aynı zamanda Kuran'la da dalga geçiyordu, 'Bakara makara' diyerek. Bunların ne kadar samimi olduğu buradan belli. Ayakkabı kutusunda rüşvet alan adam nasıl büyükelçi tayin edilir? Ya o adam daha büyük bir rüşvetle devletin sırlarını satarsa ne diyeceğiz! Devletin kozmik odasını bunlar açmadı mı? 'Üzüm üzüme baka baka kararır' derler" diye belirtti.

Kılıçdaroğlu, İdlib'de yaşananlar ve Libya'da yaşamını yitiren iki asker konusuna da değindi. Türkiye'nin sağlıklı bir dış politikasının olmadığını vurgulayan CHP lideri, "Saray'da oturup dış politika belirliyorlar" diye konuştu.

'CEYHUN'U, BAHÇELİ'YE ARMAĞAN EDİYORUM'
Kılıçdaroğlu, Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi yapılması için de "Onu da Sayın Bahçeli'ye armağan ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu devamında, "Bir ülkücü kardeşimizin ölümünden aranıyordu. Şimdi o da büyükelçi. Bu büyükelçiyi de Sayın Bahçeli'ye armağan ediyorum. Bir büyükelçimiz daha var. Şaban Dişli. Bir milyon dolar rüşvet alan adam. Belgesini ortaya koyduk. O da şimdi büyükelçi" şeklinde konuştu. "Bu mudur hak hukuk?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Buna aklı başında olan kişinin itiraz etmesi lazım. Bunun siyasi yönü yoktur arkadaşlar bu insanı, ahlaki bir meseledir. Artık hakimler savcılar alçak kurulu diyebiliriz. Hemen toplanıyorlar o yargıç hakkında hemen soruşturma açıyor. Biz de kalkıp bu ülkede adalet var diyeceğiz!" ifadelerini kulandı.

'ERDOĞAN YARGIYA GÖZDAĞI VERİYOR'
Erdoğan'ın yargıya gözdağı verdiğini belirten Kılıçaroğlu, "Egemen güçlerin siyasal yandaşların telkiniyle uyuşturucu kaçakçıları, FETÖ'nün en önemli adamları serbest bırakılırken gariban harp okulu öğrencileri hapiste, neden? Bunu sormak zorundayız. Osman Kavala için mahkeme beraat kararı veriyor. Cezaevi aracındayken Erdoğan konuşuyor, 'Onu beraat ettirmeye kalkıştılar' diyor. Buna aklı başında olan kişinin itiraz etmesi lazım. Bunun siyasi yönü yoktur arkadaşlar bu insanı, ahlaki bir meseledir. Artık hakimler savcılar alçak kurulu diyebiliriz. Hemen toplanıyorlar o yargıç hakkında hemen soruşturma açıyor. Biz de kalkıp bu ülkede adalet var diyeceğiz!" ifadelerini kulandı.

FOX TV AÇIKLAMASI
"Fox muhabirinin sorusuyla Erdoğan'ın ezberi bozuldu" diyen Kılıçdaroğlu devamında şu şekilde konuştu: "Kendi söylediğine kendisi 'Siz yalan söylüyorsunuz' diyor. 'Fox önce ciddi bir medya unsuru olsun, yalan haber üretmeyi bırakın' diyor Fox TV muhabirine. Kendi söylediği ifadeler. Ezberi bozulmuş. Kendi söylediğine kendisi 'siz yalan söylüyorsunuz' diyor' dedi. 'Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. Bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değiliz mahkumuz' diyor. Niye mahkumuz?"