21 Eylül 2024 Cumartesi

'KCK avukatlar davası' 9 Mart'a ertelendi

PKK Lideri Abdullah Öcalan?ın 46 avukatının yargılandığı "KCK avukatlar davası" bugün görüldü. Duruşma 5 Mart 2019'a ertelendi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 46 avukatının yargılandığı “KCK avukatlar davası”nın 11. duruşması İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
Tutuksuz yargılanan bazı avukatların katıldığı duruşmada, çok sayıda avukat hazır bulundu. 
 
Yargılanan avukatlardan Ömer Güneş söz aldı. Taleplerini yineleyen avukat Güneş, soruştarma dosyasını hazırlayan savcı ve hakimlerin "FETÖ dosyaları"ndan yargılandığını hatırlattı. KCK dosyalarının hukuksuz bir şekilde oluşturulduğuna dikkat çeken avukat Ömer Güneş, savcı ve bazı emniyet müdürlerinin çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması için girişimler başlattığını, bunun esas alan dosya ve cd’lerin mahkeme heyeti tarafından dosyaya dahil edilmesini istedi.
 
Güneş ardından söz alan avukat Esra Salman, daha önce talep edilen dosyaların soruşturma dosyasına eklenmediğini söyleyerek taleplerini yeniledi. “Avukatlar dosyası” olarak başlatılan soruşturmada MİT’in bilgilerinin de içinde bulunduğu dosyaların iç içe geçtiğini söyleyen Salman, Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasının soruşturma dosyasına eklenmesi talebinde bulundu. 
 
Mahkeme heyeti, Cemo Tüysüz'ün yargılandığı Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın istenmesiyle ilgili kararın "Dosya Yargıtay'dan döndükten sonra" verileceğini belirtti.
 
Duruşma 5 Mart 2019 tarihine ertelendi.