28 Eylül 2024 Cumartesi

KCDK-E'den Paris'teki nöbete çağrı

KCDK-E, Paris'te gerçekleşen katliam saldırı sonrası Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde başlatılan nöbete katılım çağrısında bulundu. Açıklamada, katliam saldırına karşı Avrupa'nın pek çok ülkesinden Paris'e gelen Kürtler ve dostlarının yaptığı eylemle Türk devletine yanıt verdiği belirtilerek, "Ancak bilmeliyiz ki bu bir başlangıçtır. Sonuç alana kadar her yerde mücadelemizi yükseltmeliyiz" denildi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik saldırı sonrası on binlerin katılımıyla gerçekleşen eylemlere dair açıklama yaptı.

Paris'te 9 Ocak 2013'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in faillerinin ortaya çıkarılmaması nedeniyle yeni bir katliamın önünün açıldığına dikkat çekilen açıklamada, katliama karşı yapılan yürüyüşün "bir başlangıç" olduğuna işaret edildi.

Avrupa'nın pek çok ülkesinden Paris'e akın eden Kürtler ve dostlarının, katliamlarla Kürdistan halkının özgürlük yürüyüşünü durduracaklarını sanan Türk devletine yanıt verdiği vurgulanan açıklamada, "Katliam ve baskılarla özgürlük yürüyüşümüzü engelleyemezsiniz" denildi. Eylemlerde aynı zamanda Fransa hükümetine de katliamı tüm yönleri ile aydınlatana kadar mücadelenin kesintisiz olarak süreceğinin mesajı verildiği vurgulandı.

Eyleme katılanlara teşekkür edilen açıklamada bunun bir başlangıç olduğu vurgulandı, "Sonuç alana kadar her yerde mücadelemizi yükseltmeliyiz" çağrısı yapıldı.

Katliamın Kürt halkının değerlerine, kurumlarına, kimliğine ve mücadelesine yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Bu yüzden şehitlerimizi alıp kutsal Kurdistan'a uğurlayana kadar katliamın yapıldığı Paris Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin önünde şehitlerimiz için nöbet eylemi tutuyoruz" bilgisi paylaşılarak nöbet eylemine katılım çağrısı yapıldı.

"Bu eylemimizle Fransa hükümeti Paris katliamlarını tüm yönleri ile açığa çıkarana kadar tüm dünyada kesintisiz biçimde mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini tekrardan hatırlatarak kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz" denilen açıklamada, uğurlama töreni tarihine ilişkin daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.