24 Eylül 2024 Salı

Kaza geçiren 2 Barış Annesi yaşamını yitirdi

Savcılık ifadeleri için Yüksekova'dan Van'a giden Barış Anneleri, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ile Cihan Akçelik yaşamını yitirdi.

Hakkari merkez ve ilçelerinde Barış Anneleri'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi 15 Ağustos'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Baskında evlerinde olmadıkları gerekçesiyle savcılık ifadesi için Van'a gelen Barış Anneleri Adalet Safali, Sosin Akçelik ile avukatları Erdal Safalı ve Cihan Akçelik savcılığın yerinde olmaması üzerine Yüksekova'ya döndü. Dönüşte Yüksekova-Van yolunda trafik kazası geçiren 2 Barış Annesi Adalet Safalı ve Perişan Akçelik olay yerinde hayatını kaybederken, Cihan Akçelik ve Erdal Safalı ise ağır yaralı olarak Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan Cihan Akçelik, hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirirken Avukat Erdal Safalı ise Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alındı.

Yaşanan kazada Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik olay yerinde, Cihan Akçelik hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Avukat Erdal Safalı ise Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alındı.

Kazada yaşamını yitiren Adalet Safalı Değerli köyünde defnedilirken, Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik ise Güvenli köyünde toprağa verilecek.​​​