24 Eylül 2024 Salı

Katledilen Şenyaşarlar mezarları başında anıldı

2018'de AKP'li Yıldız'ın yakınları tarafından katledilen Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar, Suruç'taki mezarları başında anıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018'de katledilen Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar, mezarları başında anıldı.

Belediye Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anmaya Şenyaşar ailesinin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Anma öncesi mezarlık çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı.

Emine Şenyaşar, yitirdikleri için mezar başında ağıt yaktı.

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti milletvekili Ferit Şenyaşar, katliamın devlet gücünü arkasına alan Yıldız ailesi tarafından tüm Suruç halkına yapıldığını söyledi. 5 yıldır herkes için adalet istediklerini vurgulayan Şenyaşar, "Urfa Adliyesi başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde eylemler yaptık ve sesimizi dünyaya duyurduk. 5 yıllık süreçte hem devlet hem de hükümet bizimle görüşmeler yaptı, haklı olduğumuzu söylediler ama adalet için bir adım atmadılar. Katliam üzerinden 5 yıl geçti hala mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Adaletsizliğin bir an önce giderilmesini isteyen Şenyaşar, "Adalet gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu adaletsizliği annem Urfa Adliyesi önünde, ben de mecliste dile getirmeye devam edeceğiz. Anne 67 yaşında ve sağlık sorunları var ama buna rağmen mücadele etmeye devam ediyor. Burada yüzlerce güvenlik gücü var ve belki hastane katliamının tanığılar. Mecliste vekil olarak herkesin sesi olacağımın sözünü veriyorum" dedi.

Anma yapılan basın açıklaması ile son buldu. Şenyaşar ailesi, 9 Mart 2021'de Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti eylemini 814'üncü gününde devam ettirmek için adliye binası önüne geçti.