22 Eylül 2024 Pazar

Katledilen kadınlar mezarları başında anıldı

Katledilen kadınlar İzmir'de mezarları başında anıldı. Deniz Poyraz'ın mezarı başında yapılan konuşmalarda, "Deniz'in anısı, varlığı her an yanımızda bize ışık tutuyor, bize cesaret veriyor" denildi.

İzmir'de kadınlar 8 Mart dolayısıyla katledilen kadınları mezarları başında andı. İlk olarak 17 Haziran 2021 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın mezarını ziyaret eden kadınlar, "Jin jiyan azadî" sloganını attı. Anmaya Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Türkan Aslan Ağaç, DEM Parti İzmir Kadın Meclisi, TJA, TUHAY-DER, ANYAKAYDER de katıldı.

'ŞEHİD NAMİRİN'
Deniz Poyraz'ın mezarı başında söz alan annesi Fehime Poyraz, katledilen kızına seslendi, "İçin rahat olsun anneciğim. Tüm anneler senin arkanda, hepsi seni çok seviyor. Şehid namirin, jin, jiyan, azadî" diye konuştu.

'BİZE CESARET VERİYOR'
DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut da, "Deniz'in adı, Deniz'in anısı, Deniz'in partideki varlığı hiçbir zaman katledilemez. Deniz, her zaman bizimle birlikte. Deniz'in anısı, varlığı her an yanımızda bize ışık tutuyor, bize cesaret veriyor" dedi.

'MÜCADELEYE HAYATINI VERENLERİ UNUTMUYORUZ'
Tüm dünyada kadınların mücadele ettiğini vurgulayan TJA aktivisti Emine İnan da, "8 Mart direniştir, mücadeledir. Biz bugün Deniz Poyraz yoldaşımızın mezarının başındayız. Deniz yurtsever bir ailenin kızıydı. Kendisi de bu uğurda hayatını verdi. Biz mücadelede hayatını kaybeden kadınları unutmuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar, Deniz'in mezarına karanfiller bıraktı.

Kadınlar Deniz Poyraz'ın yanı sıra Berna Koç, Dilan Kortak ve Zekiye Alkan'ın mezarlarını ziyaret etti.