16 Eylül 2024 Pazartesi

Katledilen gazeteciler için Antep'de açıklama

Süleymaniye'de katledilen gazeteciler için Antep'te yapılan açıklamada, "Gazetecilerin kalemi yerde kalmayacak" denildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antep İl Örgütü, Türkiye'nin 23 Ağustos'ta Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği saldırıda katledilen gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn'i andı. 

AYHAN: SALDIRININ AMACI İLHAK VE İŞGALİN DERİNLEŞTİRİLMESİDİR
Çok sayıda kişinin katıldığı anmada konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hacer Ayhan, saldırının bilinçli ve örgütlü bir saldırı olduğunu kaydetti. Gazetecilerin bölgede yaşananları teşhir etmelerinden kaynaklı hedef alındıklarını dile getiren Ayhan, "Kadın gazeteciler hedef alınarak bölgede işlenen savaş suçlarının üzeri örtülmek isteniyor. Bu saldırının amacı ilhak ve işgal politikalarının derinleştirilmesi ve bu politikalara karşı oluşacak uluslararası tepkiyi engellemektir" ifadelerini kullandı.

KARACA: SALDIRILARIN ARKASINDA NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ
EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca ise "Kürt halkına yönelik bölgede sürdürülen kirli ittifak, her yeni saldırı sürecinde özellikle gazetecileri ve kadın gazetecileri hedef alıyor. Bununla sivil katliamlarına bir yenisini ekliyor. Kürt gazetecilere dönük saldırıların arkasında ne olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu. Sevda, Kürt gazetecilerin susturulmak istenmesine karşı çıkacaklarını ekledi.

SKM: KATLEDİLEN GAZETECİLERİN KALEMİ YERDE KALMAYACAK
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) adına Hatice Özarslan da kısa bir konuşma yaptı. Özarslan, şunları söyledi: "Kürdistan'ın dört parçasında halkımıza dönük katliamcı politikalar, alçakça suikast yöntemleriyle devam ediyor Elbette Güney Kürdistan'daki katliamların en büyük suç ortağı yeniden KDP olarak karşımıza çıkıyor. Bizler 4 parça Kürdistan'da halkımıza dönük bu katliamlara, pusulara, kirli işbirlikçiliğe sessiz kalmayacağız. Sömürgeci Türk devleti katliam ve soykırım politikaları söz konusu olduğunda bugün Filistin halkına karşı dünyanın gözü önünde soykırımcı saldırıyı yürüten İsrail'i Ortadoğu'da aratmayacak bir saldırganlık içerisinde. Bu vesileyle Filistin halkının direnişini de selamlıyor, Ortadoğu'da halkların başına bela olmuş Türk ve İsrail devletinin katliamcılığına geçit vermeyeceğimizi yineliyoruz. Katliamda hayatını kaybeden Kürt kadın gazetecileri anıyor, kalemlerinin yerde kalmayacağı sözünü de yineliyoruz."