24 Eylül 2024 Salı

Kandıra'dan kadın tutsaklar Suruç'u selamladı: Tüm ölümsüzlerimize zafer sözümüzü yineliyoruz

Suruç katliamının 8. yılında tüm saldırılara karşı adalet mücadelesinden vazgeçmeyen adalet arayışçılarını selamlayan Kandıra'daki kadın tutsaklar, "Ve inanıyor, umut ediyoruz ki o güzel çocuklar da Suruç şehitlerimizin düşlerini, düşüncelerini, gülüşlerini, yürüyüşlerini devralacaklar. Hepiniz, hepimiz gibi. Tüm ölümsüzlerimize zafer sözümüzü yineliyoruz" dedi.

Kandıra Kadın Kapalı Hapishanesinde bulunan tutsak kadınlar adına Deniz Tepeli, Suruç katliamının 8. yılında "Hiçbir düş yarım kalmayacak" şiarıyla mesaj gönderdi.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Sevgili yoldaşlar merhaba, Hepinizi sevgi ve özlemle, şehitlerimizin bizi buluşturan düşlerinin sıcaklığıyla selamlıyor ve kucaklıyoruz.

'SURUÇ ŞEHİTLERİMİZE BİNLERCE SELAM'
"Suruç şehitlerimiz, durmaksızın ivmesini arttırarak en önde koşan, yeni yeni ufuklar açan, sürekli kendini, tüm engelleri ve sınırları aşan, Kürdistani rengi kuşanarak birleşik mücadeleyi ince ince ören gençliğimizin ışıldayan iradesinin, parlak bilincinin sembolüdürler. Umudun irade ve eylem, imkansızın mümkün, belkinin mutlak, hayalin hakikat, ölümün yaşam, düşlerin gerçek olmasının adı andı olan Suruç şehitlerimize binlerce selam.

'KATİLLERE KORKU OLAN SURUÇ AİLELERİMİZE BİNLERCE SELAM'
"Kanla boğulmak istenen irademizi, Suruç şehitlerimizin gözlerini zafere diken netliğini meşale edinip onların izinden en önde, en önce koşarak yürüyüşlerini sürdürüp savaşırken ölümsüzleşen şehitlerimize binlerce selam. Acılarını bilince ve mücadeleye maya, gözyaşlarını isyan ateşine körük yapan şehitlerimizle yoldaşlaşıp direnci ve kararlılığıyla hepimize güç, katillere korku olan Suruç ailelerimize binlerce selam.

'ADALET PEŞİNİ BIRAKMAYANLARA BİNLERCE SELAM'
"'Hiçbir düş yarım kalmayacak' sözüne sadık kalıp düşlere ve düşenlere sıkı sıkı sarılıp kararlılıkla mücadele eden, hesap soran, durmayan, yorulmayan, vazgeçmeyen Suruç yaralıları ve tanıklarına binlerce selam. Suruç şehitlerimizin çağrısına cevap verip birleşik mücadeleyi yaratan, yaşatan birlikte hesap soran tüm dostlara; iğneyle kuyu kazarcasına çalışıp katillerin peşini bırakmayan hukuk mücadelecilerine, avukatlara binlerce selam.

'TÜM ÖLÜMSÜZLERİMİZE ZAFER SÖZÜMÜZÜ YİNELİYORUZ'
"Israrla yürüttüğümüz, her yıl daha da büyüttüğümüz Suruç şehitlerimizi anma kampanyalarınıza, bizler de çocuklar için oyuncaklar yaparak küçük de olsa bir katkı sunmak istedik. Koşullarımız nedeniyle kısıtlı kalsa da, siper yoldaşlarımızın da değerli emek ve ilgileriyle beraber ürettik bunları; hayalimizde Düş Yolcularımızın çocuklara ulaştığı halleriyle. Ve inanıyor, umut ediyoruz ki o güzel çocuklar da Suruç şehitlerimizin düşlerini, düşüncelerini, gülüşlerini, yürüyüşlerini devralacaklar. Hepiniz, hepimiz gibi.
Tüm ölümsüzlerimize zafer sözümüzü yineliyoruz...

Kandıra'dan bir grup kadın devrimci tutsak adına Deniz Tepeli."