19 Eylül 2024 Perşembe

Kandil'i bombalama yetmedi...

Yıllardır Kandil'e hemen her gün savaş uçakları kaldırılmasına rağmen 24 Haziran seçimleri nedeniyle Kandil'in bombalanmasını ?şova? dönüştüren ancak beklediği sonucu alamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz de olacak inşallah" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazını Sultançiftliği Merkez Camisi'nde kıldıktan sonra partisinin mitingine katıldı. 
 
Seçime 8 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, 16 yıllık iktidarları boyunca büyük darbe alanlar için 4 sütun ifadesini kullandı, Türkiye'yi dört sütun üzerinde büyüteceklerini söyledi. Erdoğan, "Eğitim, sağlık, adalet, emniyet... Bunun üzerine neleri yerleştireceğiz dedik, ulaşım, tarım, kültür-turizm dedik. Özellikle de yüklendiğimiz dış politikada, onurlu, şahsiyetli bir dış politika dedik" ifadelerini kullandı.
 
BAHÇELİ İLE AYNI CÜMLELER
 
“Biz, terörle mücadele ediyoruz” diyen Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin ardından Demirtaş'ın adaylığını sorguladı: “Yatıp kalkıp ne diyorlar? 'Niye Edirne Cezaevi'nde kalsın' diyorlar. Kardeşim sen nasıl bir insansın? Bunların partisi, bir başka bu tür cezai konumu olmayan, tutukluluğu veya mahkumiyeti olmayan bir başka adam bulamıyor mu da bunu cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarıyor. Dert başka. Sayın İnce, Bay Muharrem ne yaptı? Edirne'de gitti beyfendiyi ziyaret etti."
 
Devlet Bahçeli, bu sabah yaptığı açıklamada, "HDP eğer Türkiye'de bir siyasi kurum olarak PKK'nın gölgesinden sıyrılmış bir mücadele yürütürken, bir aday çıkarma ihtiyacı hissediyorsa, ki böyle bir aday çıkarma düşüncesine sahip olanlar Türkiye'yi zora koyan HDP'yi zora koyan, PKK ile olan mücadeleyi gölgeleyen bir davranış içerisinde Selahattin Demirtaş'tan başka HDP'de adam mı yoktu, yani cumhurbaşkanı adayı olacak tarzda. O kadar tutuklular içerisinde bula bula onu mu buldular" demişti.
 
6-8 EKİM İLE 7 HAZİRAN'I KARIŞTIRDI
 
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ı hedef almayı sürdüren Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarıyla 7 Haziran'ı karıştırırken, şunları söyledi: “Ama şu anda Demirtaş denilen zat, 7 Haziran olaylarında benim Diyarbakır'daki kardeşlerimi sokağa döktü mü? Orada 53 Kürt kardeşim öldürüldü mü? Ah benim Kürt kardeşlerim, bu oyuna gelecek misiniz?”
 
Suruç'ta AKP'lilerin esnafa yönelik saldırısını çarpıtan Erdoğan, Kürt olan AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti yaptığı sırada ağabeyinin öldürüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Olabilirsin HDP'li. Yani sana bir ziyaret yapıldıysa, niye rahatsız oluyorsun? Şimdi bugün, defnedildi Şanlıurfa milletvekilimizin ağabeyi” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu anda Kandil'i bombalıyoruz. Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz de olacak inşallah. Rabbim Mehmetçiğimize güç kuvvet versin. Mehmet'imizi korusun Allah'ımız."