24 Eylül 2024 Salı

Kaldıraç'tan 20 Temmuz'a çağrı: Egemenlerin korkusu gerçek olacak

Kaldıraç, Suruç katliamının 8. yılında bildiri dağıtırken gözaltına alınan ve tutuklanan devrimci öğrencilere ilişkin açıklama yayınladı. 20 Temmuz'da sokağa çağrı yapan Kaldıraç "Egemenler, bu topraklarda da paylarına düşeni alacak, korkuları gerçek olacaktır" dedi.

Kaldıraç, Suruç için adalet isteyen gençlik örgütlerinin işkenceyle gözaltına alınmasına ve ikisi  Kaldıraç okuru altı devrimcinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

'TEK ÇIKIŞ YOLU SOKAK, GERÇEK BUDUR'
Yazılı yasalara göre hüküm giyseler dahi hapis yatmayacakları "suçlamalar" nedeniyle devrimci gençlerin tutuklandığını kaydeden Kaldıraç, bunun savaş hukuk olduğunu da ekledi. Kaldıraç, şöyle devam etti: "Seçim müsameresinin yarattığı hava öfkeye dönüşürken ağır ekonomik kriz koşullarıyla karşı karşıya kalan işçi sınıfı ve emekçiler için 'aman seçimleri bekleyin' lafı geçersizleşmiştir. İşçi sınıfı ve emekçiler nezdinde sokak tek çıkış yolu olarak günden güne daha da belirginleşmektedir. Gerçek budur.

'UNUTMAK YOK, AFFETMEK YOK SLOGANI SARAY DUVARLARINDA YANKILANMAKTA'
"Saray Rejimi, sokağa dönen gözlere, yüreği direnişten yana atanlara kendi korkularını bulaştırmak için saldırganlaşmaktadır. Kadıköy sokaklarında onlarca devrimci öğrencinin, Kobanê direnişiyle dayanışmak için yola çıkan 33 yoldaşını katledenlere karşı, 'unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok' diyen sesi, saraylarının duvarlarında yankılanmaktadır.

'SURUÇ'UN YILDÖNÜMÜNDE SOKAKTA, EYLEMDE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Yüzünü direnişe dönen herkesi bu sesi büyütmek için 20 Temmuz'da, Suruç katliamının 8. yıldönümünde her yerde sokakta, eylemde olmaya çağırıyoruz. Dünya halklarının, işçi ve emekçilerin kitlesel isyan ve direnişleriyle sarsılan egemenler, bu topraklarda da paylarına düşeni alacak, korkuları gerçek olacaktır. Yaşasın devrimci dayanışma! Devrimci öğrenciler serbest bırakılmalıdır!"