24 Eylül 2024 Salı

Kadıköy'de YSK kararına karşı yürüyüş ve forum düzenlendi

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesisine karşı karşı Kadıköy'de yürüyüş ve forum düzenlendi.
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi üzerine başlayan eylemler devam ediyor. YSK kararına karşı Kadıköy'de yürüyüş ve forum düzenlendi.
 
Zeki Göker Kültür Merkezi önünde biraraya gelen kitle, Kadıköy sokaklarını yürüyüş düzenleyerek Yoğurtçu Parkı'na geçti. Parkta bir araya gelen kitle, "Hep birlikte devam edebilmek için" konulu forum düzenledi.
 
Forumda öne çıkan konuşmalar şöyle:
 
-Uzun zamandır bir forum olmuyordu. Burada hepimizin ortak bir amacı var. Yaşadığımız çok sorun var. Ben buradan çok genç görüyorum, demek ki gençlik devrim istiyor. YSK'nın yaptığı hukuksuzluğa karşı 'örgütlü bir halkı hiç kimse durduramaz' şiarıyla mücadaleye devam etmeliyiz.
 
-Bir lise öğrencisiyim. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ama sınava hazırlanırken emek sömürüsü olarak gençliğim çalınıyor. Benim hayatım çalınıyor. Ben emekçi bir ananın, babanın oğlu olarak hiçbir şekilde sandığın çözüm getireceğine inanmıyorum. Bizim çözümümüz sokakta devrim yapmamızdır. Bundan daha azı değil.
 
Forum verilen konserin ardından sona erdi.