19 Eylül 2024 Perşembe

Kadıköy ve Bakırköy'de KESK'lilere saldırı, 18 gözaltı

Kadıköy ve Bakırköy'de KHK ile ihraç edilen ve 68 haftadır eylemde olan kamu emekçilerine polis saldırdı, toplam 18 kişi gözaltına alındı.
İSTANBUL- KHK ile ihraç edilen ve işlerine iade talebiyle her hafta pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kadıköy ve Bakırköy'de oturma eylemi yapan KESK üyelerine polis saldırdı. 
 
Eylemlerinin 68. haftasında Kadıköy Altıyol'da bir araya gelen kamu emekçilerinin eylemine izin verilmezken, polis 6 KESK'liyi gözaltına aldı. 
 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hüseyin Demir, Özgür Karadaş, Abdullah Şenyuva, Songül Tunçdemir, Maşuk Öztekin ile destek için bulunan ve soyismi öğrenilemeyen Gülşen.  
 
BAKIRKÖY'DE PROVOKASYON İDDİASI
 
Geçen cumartesi polisin sert bir şekilde saldırarak 29 kişiyi gözaltına aldığı Bakırköy'de ise KESK'liler yine toplandı. 
 
Özgürlük Meydanı'nda toplanan KESK'lilere, CHP milletvekili Ali Şeker Kaymakam ile yaptığı görüşmenin sonuçlarını aktardı. 
 
Kaymakamın meydanda seçim dolayısıyla birçok siyasi partinin standları olduğunu ve emniyetin provokasyonu engellemeye yönelik karar aldığını söylediğini belirten Şeker, Kaymakamın "özel olarak provokasyon beklendiği için kesinlikle izin vermiyoruz" dediğini söyledi.     
 
KESK'liler, yasak kararına rağmen pankartlarını açarak eyleme başladı. "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganı atan KESK'lilere polis "yaptığınız eylem yasadışı" şeklinde anons yaptı. Emekçiler, eylemi sürdürürken, etraflarını saran çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan 12 kişinin isimleri şöyle: N. Tanrıverdi, Özge Aslan, İlhan Kaya, Adem Erdem, Nuğyen Nedim, Ömer Açık, Filiz Dursun Doğan, Engin Bayrak, Ömür Pekşen, Ersin Karababa, Mazlum Çetinkaya, Fatoş Çekmen