28 Eylül 2024 Cumartesi

Jose Maria Sison Köln'de anıldı

Filipinler Komünist Partisi önderi Jose Maria Sison için Almanya'nın Köln kentinde anma düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde, 16 Aralık'ta sürgünde yaşamını yitiren Filipinler Komünist Partisi (FKP) kurucu başkanı Jose Maria Sison için anma düzenlendi.

Anma, Sison'un hayatı ve Filipinler'de devrimci mücadelenin tarihinin aktarılmasıyla başladı. Ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP MK'nın Sison için yayınladığı açıklamanın okunmasının ardından yapılan konuşmada, MLKP ve FKP arasında ICOR'un örgütlenmesinden antiemperyalist mücadeleye, Avrupa'da ortak yürütülen çalışmalardan Filipinler'de düzenlenen ICAD kurultayı ve kayıplar mücadelesine geçmişi olan enternasyonal ilişkilere dikkat çekildi.

MLPD'nin de katıldığı etkinlikte MLPD adına yapılan konuşmada Sison ve FKP ile yıllarca süren enternasyonal çalışmalara vurgu yapıldı. MLPD temsilcisi, "Maoist bir devrimci öndere sahip çıkmak, enternasyonal dayanışmayı büyütmek amacıyla inisiyatif alan, çeşitli ülkelerde ve kentlerde anma etkinlikleri düzenleyen kardeş parti MLKP'ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KGÖ temsilcisi ise emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı birleşik mücadele ve enternasyonal dayanışmayı büyütmenin önemini vurgulayarak, Filipinler'deki devrim ve sosyalizm mücadelesini selamladı.

Anma, Avusturya İşçi Marşının söylenmesiyle sonlandırıldı.