24 Eylül 2024 Salı

JKŞ Suruç yıldönümü için Kobanê'de etkinlik yaptı

JKŞ bu yıl da Kobanêli çocuklarla Suruç'ta katledilenleri andı. JKŞ adına Biher Mistefa, SGDF'nin "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasını hatırlattı, düş yolcularının düşleri için yoldaşlarının mücadele ettiğini söyledi.

Suruç katliamının 8. yılında her sene olduğu gibi bu yıl da Kobanê'de anma etkinliği düzenlendi. Devrimci Komünist Kadınlar'ın (JKŞ) gerçekleştirdiği etkinliğe çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

"Suruç katliamının şehitleri ölümsüzdür" pankartıyla ve 33 düş yolcusunun fotoğraflarının asıldığı etkinlikte, TKŞ adına Biher Mistefa Söz aldı. DAİŞ'in 2014 yılında Kobanê'ye saldırılarını, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan sosyalist gençlerin Kobanê direnişe katılarak savunduklarını hatırlatan Mistefa, DAİŞ'in yenilgisi ardından sosyalist gençlerin Kobanê'nin yeniden inşası için kampanya düzenlediklerine dikkat çekti. Suruç'ta ölümsüzleşen sosyalist  gençlerin, Kobanêli çocuklar için çocuk parti, orman, hastane, kütüphane, yapmayı istediklerini kaydetti.

Kobanê'ye geçmek için Pirsus'ta (Suruç) bekleyen sosyalist gençlere dönük DAİŞ'in canlı bomba saldırısıyla 33 kişinin katledildiğini söyleyen Bihar Mistefa, 8 yıl geçmesine rağmen katliamı planlayanlardan kimsenin yargılanmadığını söyledi. Mistefa, "Suçlu DAİŞ ve onu besleyip büyüten Türk devletidir. Devlet suçunu örtmeye çalışıyor. Mahkemenin sonuçlanmaması bu yüzdendir" dedi.

KOBANÊ'DEN SURUÇ ŞEHİTLERİ ANNELERİNE SELAMLAMA
Bihar Mistefa, şöyle devam etti: "Pirsus şehitlerinin anneleri adalet için sokaklara çıkıyor. Kendilerine buradan da selamlarımızı gönderiyoruz. Pirsus şehitlerinin şehitlerimiz olduğunu söylüyoruz. Onların hayallerini burada yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."

Etkinlik "şehit namirin" sloganları atıldı. Çocukların yüz boyama, yapılan oyunlar, müzikle bitirildi.