24 Eylül 2024 Salı

'Jandarma çocuklarımızın hastaneye gitmesine izin vermiyor'

İmralı tecridinin kaldırılması için hapishanede çocukları açlık grevinde olan anneler, İnönü Parkı'nda oturma eylemi yaptı. Burada konuşan anneler, "Jandarmalar yollamıyormuş. Doktor izin veriyor ama jandarmalar yollamıyor" dedi.
İmralı tecridinin kaldırılması için hapishanede çocukları açlık grevinde olan anneler Adana'da mayıs ayının başından beri her gün yaptıkları oturma eylemine bugün de devam etti. Öğle saatlerinde İnönü Parkı'nda oturma eylemi yapan anneler çocuklarının sağlık durumunun kritik aşamalara geldiğine dikkat çekti.
 
Evrensel'in haberine göre; hapishane görüşünden eyleme gelen Vesile Ulaş, oğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Açlık grevinde olanların bazılarının kan kusmasına rağmen hastanelere gönderilmediğini ifade eden Ulaş, "Jandarmalar yollamıyormuş. Doktor izin veriyor ama jandarmalar yollamıyor. İzin vermiyorlarmış. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Bu insanlar zaten mahkumlar. Zaten sizin elinizdeler. Zaten ölmüşler. Bu kadar insana yazık değil mi? 7 bin kişi ölümle pençeleşiyor.  Bu annelerin sesine ses versin. Benim oğlum 120 kilodan 53 kiloya düşmüş yazık, günah" dedi.
 
Hapishaneye gittiklerinde gördüklerini anlatan bir başka anne de "Cezaevlerine gittik, onlardan korktuk. Artık tanınmaz hale gelmişler. Yeter hiç kimsenin bize bunları yaşatmaya hakkı yok. ‘Yeter' diyoruz. Barış istiyoruz. Ölüm istemiyoruz. Kimse ağlamasın diyoruz. Asker ölümü geldiğinde yine bizim yüreğimiz yanıyor. Polis öyle, dağdaki öyle. Hepsi bizim evlatlarımız. Barış istiyoruz artık yeter, yeter diyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından anneler polis ablukası altında HDP il binasına geçti.