24 Eylül 2024 Salı

Jandarma Akbelen direnişini engelleyemiyor

Akbelen direnişi hiçbir saldırı karşısında geri adım atmıyor. Direnişçiler jandarmaya, "kafanızı çevirip neyi koruduğunuza bakın" diye tepki gösterdi. Jandama ile direnişçiler arasında çıkan tartışmada jandarma yoğun biber gazı ile saldırdı, direnişçileri darp etti.

Akbelen Ormanının katledilmesini engellemek için direniş sürüyor. Limak Holding ve İÇTAŞ ortak projesi YK Enerji uğruna ağaç katliamını engellemek isteyen yaşam savunucuları günlerdir direnişte. Jandarmanın saldırılarına ve işkenceli gözaltılarına rağmen geri adım atmayan direnişçiler, kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

DİRENİŞÇİLERDEN JANDARMAYA: KİMİ KORUDUĞUNUZA BAKIN
Sabahın erken saatlerinde nöbet alanı jandarma ablukasına alındı. Ağaç katliamını engellemek için jandarma halkın önüne barikat kurdu. Akbelen direnişçileri, "Arkanıza bakın neyi savunduğunuzu, neyi koruduğunuzu görün" dedi.

BARİKAT ÖNÜNDE EYLEM SÜRÜYOR
Direnişçiler uzun süre barikat önünde oturma eylemi yaptı.

İkizköylü bir teyze ise kalkanlarıyla barikat kuran jandarmaya "çıkın buradan" diyerek tepki gösterdi.

HABER ALMA VE VERME ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENİYOR
Öte yandan nöbet alanında haber takibi yapan basın emekçilere de jandarmanın saldırısına uğruyor. İletişimi ve haber yayılımını engellemek için alana jammer araçları getirildi. Gazetecilerin araçların çekilmesini istemesi üzerine jandarma, "yapacak bir şey yok" dedi.

JANDARMA BİBER GAZI İLE SALDIRDI, DARP ETTİ
Direnişin sürerken direnişçilerle jandarma arasında tartışma çıktı. Jandarma direnenlere biber gazı ile saldırdı, darp etti. En az dört kişi yoğun biber gazından etkilendi.