19 Eylül 2024 Perşembe

İzmir'de HDP'nin seçim çalışmaları sürüyor

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren HDP milletvekili adayları, partilerinin programını anlattı.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar bugün çeşitli basın kuruluşlarını ziyaret ederken, aynı zamanda Kent Konseyi toplantısına katıldı. 2. bölge birinci sıra milletvekili adayı Murat Çepni, pazar esnafını da ziyaret etti. 
 
HDP İzmir milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Murat Çepni, İdil Uğurlu, Derkay Tan ve Hüseyin Çağlar Ege’de Son Söz, Haber Ekspres, Yurt ve Evrensel gazetelerini ziyaret etti. 
 
Adaylar, ziyaretlerde, iktidarın seçim sürecinde muhalefet partilerine yönelik baskılarına dikkat çekerken, bağımsız medyanın bu baskıların aşılması için önemli olduğunu vurguladı. Serpil Kemalbay, muhalefetin parlamentoda çoğunluğu elde etmesinin “tek adam” rejimini durdurmak doğrultusunda önemli olacağını ifade etti. 
 
Murat Çepni ise HDP’nin mağduriyet siyaseti yapmadığını belirterek, “Bizim bir demokrasi programımız var ve seçim çalışmalarımızı bunun üzerinden yürütüyoruz” dedi. 
 
Serpil Kemalbay ve Yalçın Yanık, Buca Kent Konseyi’nin düzenlediği serbest kürsü toplantısına katıldı. Toplantıda CHP, İYİP ve SP adayları da katıldı. 
 
Etkinlikte adaylar, kadına yönelik şiddet, eğitim alanındaki sorunlar, seçim sürecinde karşılaşılan sorunlar ve ekonomik gidişata dair katılımcıların sorularını yanıtladı. 
 
KEMALBAY: KADINA YÖNELİK ŞİDDET GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE ÇÖZÜLEMEZ
 
HDP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Serpil Kemalbay, gelen sorular üzerine, kadına yönelik şiddetin güvenlik önlemleriyle çözülmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Biz erkek egemenliğini ve toplumsal cinsiyet sorunlarını ortadan kaldıran yasalar yaparak bu sorunu çözeceğiz. En önemli mesele, kadınların bu yasa yapma süreçlerine, yönetime katılımını sağlamak, yasa yaparken kadın örgütlerine, bu konuda çalışma yapanlara danışmaktır” dedi. Kemalbay, kadınların ev içi emeğine de işaret ederek, ev kadınlarının emeklilik hakkına kavuşması gerektiğini söyledi. Eğitim başlığında da katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Kemalbay, eğitim alanındaki eşitsizliklerin sınavlarla derinleştirildiğini vurgularken, “Eğer bir sınav yapılacaksa, herkesin tek ve standart bir sınav yerine; öğrencilerin yönelimlere, ilgi alanlarına göre sınav yapılmalı, biz bunu savunuyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
HDP’nin OHAL koşullarında dezavantajlı bir seçim çalışması yürüttüğüne işaret eden Serpil Kemalbay, “Devletin tüm imkanları iktidarın yanında, tüm baskılarıyla ise biz karşılaşıyoruz. HDP’li belediyelerden onlarca sandık, korucu köylerine taşındı. Taşıma sandıklara karşı en iyi şekilde önlemlerimizi alıyoruz. 103 belediyemize kayyum atandı. Bunları kabul etmedik, kayyumların iftar çadırlarına halk katılmıyor. Halkın iradesini gasp edebilirsiniz ama halka boyun eğdiremezsiniz” diye konuştu. 
 
HDP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Yalçın Yanık ise “Ezilenlerin ve emekçilerin lehine olan yeni bir anayasa bir halk seferberliği olmadan, kurucu meclis olmadan yazılamaz. HDP de her kesimden insanı bu sürece katarak halk seferberliğini sağlayabilecek, İzmir gibi yerellerde bunu örgütleyebilecek tek partidir” dedi. 
 
HDP 2. bölge birinci sıra milletvekili adayı Murat Çepni de seçim çalışmalarını esnafı ve pazar esnafını ziyaret ederek sürdürdü. Çepni'ye ziyaretlerinde HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de eşlik etti.