19 Eylül 2024 Perşembe

İzmir'de HDP adayları basın kuruluşlarını ziyaret etti

HDP İzmir milletvekili adayı Serpil Kemalbay, sandık taşıma kararına tepki gösterdi. Kemalbay, seçimler zaten silahların gölgesinde yapılacakken, bu kararın sonuçları doğrudan etkileyeceğini ifade etti.
Halkların Demokratik Partisi'nin İzmir milletvekili adayları, çeşitli basın kuruluşlarını ziyaret etti.
 
Milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Yalçın Yanık ve İdil Uğurlu, kendilerine eşlik eden İl Eşbaşkanı Semra Uzunok ve eski İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu, Doğan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilciliği ve Dokuz Eylül Gazetesi'ni ziyaret etti. 
 
Cumhuriyet Gazetesi'nde İzmir Temsilcisi Hakan Dirik tarafından karşılanan HDP'liler, seçim sürecine dair görüşlerini paylaştı. 
 
Ziyarette konuşan HDP 1. bölge milletvekili adayı Serpil Kemalbay, AKP'nin ve Erdoğan'ın halk nezdinde bir itibarının kalmadığını ifade etti. HDP gibi basının da baskı atmosferinden payını aldığını, bu atmosferden en çok etkilenen basın kuruluşlarından birinin de Cumhuriyet Gazetesi olduğunu söyleyen Kemalbay, sandık taşıma kararına da tepki gösterdi. Kemalbay, seçimler zaten silahların gölgesinde yapılacakken, bu kararın sonuçları doğrudan etkileyeceğini ifade etti. 
 
Hakan Dirik ise HDP'nin barajı aşmasının demokrasi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 
 
Daha sonra HDP heyeti, DHA Ege Bölge Temsilcisi Elif Demirci İşleğen ile görüştü. 2. bölge milletvekili adayı İdil Uğurlu, kadın ve KHK direnişçisi olduğu için HDP'den aday olduğunu ifade ederek, "Aralarında on binlerce kadının da olduğu 116 bin kamu emekçisi birkaç satırlık yazı ile işlerinden edildi. İzmirli kadınların gericiliğe karşı tutarlı bir duruşu var. İzmir'de kadınlar olarak barajı aşacak, bu duruşu meclise taşıyacağız” dedi.
 
Son olarak Dokuz Eylül Gazetesi'ni ziyaret eden HDP adayları, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla ile görüştü. 1. bölge adayı Yalçın Yanık, Afro-Türk olarak ve bir işçi olarak HDP'li olduğunu söyledi, “Bu adaylığı bir kürsü kabul ederek örgütsüz ve sendikasız işçilerin meclisteki sesi olacak, etkin siyaset yapacağız” diye konuştu.