24 Eylül 2024 Salı

İzmir'de gözaltındaki ESP'liler serbest bırakıldı

Hapishanelerdeki direnişe destek için İzmir'de yaptıkları açlık grevi nedeniyle gözaltına alınan ESP MYK üyesi Satiye Ok ve tutsak yakını Cemile Yerdut'un da aralarında olduğu 6 ESP'li serbest bırakıldı.
İzmir'de, Leyla Güven ve hapishanelerde binlerce tutsağın tecride karşı sürdürdüğü direnişe destek için 3 günlük açlık grevi yapan ve sabah saatlerinde gözaltına alınan ESP üyeleri serbest bırakıldı.
 
ESP ve SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP üyeleri Kerim Altınmakas, Özlem Tunç, Sinan Tekdemir ve Ertürk Yılmaz ile tutsak yakını Cemile Yerdut, sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alınmışlardı.
 
TMŞ'ye götürülen sosyalistler, daha sonra Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Sosyalistlerin, ESP'nin Leyla Güven ve tutsaklara destek için "Tecride son, Leyla'ya el ver" şiarıyla yaptığı açlık grevine katıldıkları için savcılık tarafından başlatılan soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.
 
"Örgüt progandası" yaptıkları iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifade veren sosyalistler, Leyla Güven ve binlerce tutsağın sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için açlık grevi yaptıklarını belirtti. ESP'nin İstanbul ve Ankara'da da açlık grevi yaptığını söyleyen sosyalistler, "Tecrit insanlık suçudur, bizler de bu insanlık suçuna son verilmesini istediğimiz için açlık grevine girdik" dedi.
 
Sosyalistler, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.