24 Eylül 2024 Salı

İzmir'de ESP ve SKM'nin açlık grevi sona erdi

ESP ve SKM'nin Ankara'dan devraldığı açlık grevi eyleminin son gününde Demokratik Alevi Dernekleri ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çiğli Şubesi'ni ziyaret etti. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) Ankara'dan devraldığı açlık grevi eyleminin songününde Demokratik Alevi Dernekleri ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çiğli Şubesi'ni ziyaret etti.
 
ESP ve SKM üyeleri ilk olarak Demokratik Alevi Dernekleri'ni (DAD) ziyaret etti. Dernek Başkanı Hüseyin Ozan ziyarette yaptığı konuşmada, "Ortak bir eylem çağrısı olursa bizler de DAD olarak yer alırız. Barış sekteye uğradığında bizler Alevi kurumlarının açlık grevi eyleminde yer almıştık. Öyle bir süreç olmuştur. Barış ve demokrasi bu ülkenin sorunudur. Savaşın tırmandırılıdığı zamanlarda en fazla duyarlılık Alevilerde oluyor. Barışa sahip çıkmak tecride ses vermek Aleviler için önemlidir. Bu sürece katkı sunmak önemlidir. Bizler Demokratik Alevi Dernekleri olarak bu süreci desteklemek isteriz" dedi.
 
Ardından Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çiğli Şubesi'ni ziyaret eden sosyalistler, Alevi inancının insan temelli bir inanış olduğunu ifade etti. Kurum temsilcileri verilen mücadelenin ne kadar haklı olduğunu ve insanım diyen vicdanlı olan herkesin bu meseleye duyarlı olması gerektiğini kaydetti.
 
Bir diğer dernek temsilcisi ise sosyalistlerin ziyaretinin anlamlı olduğunu belirtirken, ziyarete gelmesi gerekenin kendileri olması gerektiğini ifade ettiler.