20 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de eğitim emekçileri 81. kez KHK'lara karşı sokağa çıktı

OHAL karanameleri ile yapılan ihraçlara karşı her hafta eylem yapan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, 81. kez sokağa çıktı. Eylemde sendikacı ve siyasetçilerin gözaltına alınması kınandı.
OHAL karanameleri ile yapılan ihraçlara karşı her hafta eylem yapan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, 81. kez sokağa çıktı. Yağan yağmura rağmen Karşıyaka Çarşı girişinde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri "Baskı ve faşizme inat, birlik mücadele dayanışma ile mutlaka kazanacağız" pankartı açarak ve sloganlar atarak burada basın açıklaması yaptı.
 
Yapılan basın açıklamasında basın metnini Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. "Ülkenin dört bir yanında yaratılan karanlığa ve korku iklimine karşı aydınlık bir ülke ve gelecek için Karşıyaka'da yaktığımız umut meşalesinin aydınlığı ve yankısı İstanbul'da, Ankara'da, Çanakkale'de, Mersin'de Adanada, Zonguldak'ta, Hakkari'de ve ülkenin pek çok kentinde umuda dönüşmüş durumda" diyen Kılıç mücadeleleri sonucu kazanacaklarını belirtti.
 
Kılıç, AKP'nin baskı ve copu kulanarak sokağı dizginleyen politikaların hız kazandıkça işçinin, emekçinin, dar gelirlinin, emeklinin alım gücü azaldığını ve mevcut saraylara yeni saraylar eklendiğini vurguladı. "2 yılı aşkın bir süredir işi bir şekilde elinden alınan kamu emekçilerinin dosyalarını incelemeyen AKP iktidarının eski dosyaları karıştırarak yeni gözaltılarla baskılarla su alan gemisini yüzdürmek istiyor" diye konuşan Kılıç, sendikacı ve siyasetçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
 
Emekçilerin dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da bedeli ne olursa olsun barış için mücadele edeceklerinin altını çizen Kılıç, "Ancak hukuk hiçbir dönemde bu kadar ayaklar altına alınmadı. Temel hak ve özgürlükler hiçbir dönemde bu denli ihlal edilmedi. Siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz; göz altılarla, tutuklamalarla bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaksınız" dedi.