21 Eylül 2024 Cumartesi

İZENERJİ işçileri: Sadaka değil toplu sözleşme

İZBB'ye bağlı İZENERJİ'de Genel-İş ve SODEMSEN arasında TİS görüşmeleri sürüyor. İşçiler, görüşme sürerken sloganlarla şirket önüne yürüdü ve taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İZBB) ait İZENERJİ AŞ'de Genel-İş İzmir 2 ve 9 nolu şubeler ile belediye ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 10'uncu oturumu bugün gerçekleşiyor.

10 bini aşkın işçiyi kapsayan sözleşmede 75 maddenin 56'sında anlaşma sağlanırken maaş artışı ve sosyal yardımlarla ilgili 19 maddede hala anlaşmaya varılamadı. Görüşme öncesi Kültürpark Basmane kapısı önünde toplanan işçiler "Sözleşme hakkımız engellenemez", "Sadaka değil toplu sözleşme", "İş, ekmek, özgürlük", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla İZENERJİ şirketi önüne yürüdü.

SODEMSEN ve büyükşehir bürokratları önceki oturumda işçilere önümüzdeki 6 aylık ücretleri için yüzde 40'lık bir zam önerisi yapılmış, öneri ise işçiler tarafından kabul görmemişti.

Görüşme öncesi işçilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "Bugün sizlerden aldığımız güçle kalan 19 maddemizin işçinin lehine bitmesi için uğraşacağız. Sizin kararlı duruşunuzla o masa başında haklarımızı söke söke alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. Taleplerini hatırlatan Yıldız, "Biz 40 saat çalışma, rapor teşviklerimizin yıllıktan aylığa çevrilmesini, güvenlik arkadaşlarımızın çalışma koşullarının düzeltilmesini, eşit işe eşit ücret istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüşme sürerken işçilerin şirket önündeki bekleyişi de devam ediyor.