21 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul ve İzmir'de krize karşı mücadele çağrısı

"Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" şiarıyla çalışma yürüten ESP ve SKM'liler İstanbul ve İzmir'de bildiri dağıttı, halkı mücadeleye çağırdı.
Yaşanan ekonomik krize karşı "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" şiarıyla çalışma yürüten ESP ve SKM'liler İstanbul ve İzmir'de bildiri dağıtımı yaptı.
 
İSTANBUL
 
İstanbul'un Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesi'nde perşembe pazarında bildiri dağıtımı yaptı. Çalışmalar esnasında polisler ESP ve SKM'lilere GBT yaparak engellemeye çalıştı.
 
Polisin engelleme girişimine rağmen bildiri dağıtımı yapan sosyalistler, "Ekonomik krizin gün geçtikçe büyüyor. Emeklinin maaşına, asgari ücretlinin maaşına tek kuruş zam yapılmazken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın maaşına yüzde 26 zam yapılarak, aylım maaşı 74 bin lira oldu. Bu ekonomik krizin sorumlusu olan Cumhurbaşkanıdır. Bu krizin faturasını emekçiler değil onlar ödemelidir" dedi.
 
İZMİR
 
İzmir'de ESP ve SKM'iler Halkapınar Metro İstasyonu'nda ekonomik krize karşı bildiri dağıtımı yaptı. Ekonomik krize karşı mücadele çağrısı yapan sosyalistler, Kadın ve Yaşam bülteni dağıtımı yaparak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde alanlara çağırdı.