24 Eylül 2024 Salı

İstanbul Sokakta: 23 Haziran'ı sokakta karşılayalım

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından bir araya gelen gönlüllüler İstanbul Sokakta oluşumunu kurdu. İstanbul'un dört bir yanında çalışma yürüten gönüllüler, emekçileri 23 Haziran'ı sokakta karşılamaya çağırıyor.
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hukuksuzca İstanbul seçimlerini etmesinin ardından kurulan İstanbul Sokakta oluşumu ilçe ilçe çalışma yürütüyor.
 
İçinde sosyalistlerinde yer aldığı oluşum İstanbul Sokakta gazetesinin dağıtımı ve ajistasyon çalışmaları ile halkın iradesine çıkmak için sokağa çağırıyor. YSK'nın halk iradesine darbe yaptığını ve seçimlerinin meşruiyetinin kalmadığının anlatıldığı çalışma İstanbul'un dört bir yanında devam ediyor.
 
Sabah saatlerinde Mecidiyeköy metrobüs durağında buluşan gönüllüler, 6 Mayıs'ta halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek "Adaletsizliğe, tecavüzü haklayanlara ve hırsızlara oy yok. Güzel günler görmek için birlikte mücadele edelim" diyerek emekçilere çağrı yaptı.
 
'23 HAZİRAN'I SOKAKTA KARŞILAYALIM'
 
Çalışmaya gezici biçimde devam eden İstanbul Sokakta oluşumu, bir haftadır devam eden çalışmalarını Avcılar, Kadıköy ve Beşiktaş başta olmak üzere ilçe merkezlerinde emekçilere sesleniyor.
 
Kadıköy sokaklarında İstanbul Sokakta gazetesinin dağıtımını yapan gönüllüler, "Kadın cinayetlerini ve tecavüzleri engellemek için, siyaset özgürlüğü için ve adalet talebini yükseltmek için sokaklardayız" diyor. AKP'nin seçimleri tanımadığını ve faşizan uygulamalarına devam edememesinin yolunun da sokaktan geçtiğini söyleyen oluşum, bu nedenle 23 Haziran'ı sokakta karşılamak gerektiğini anlatıyor.
 
DİRENEN İŞÇİLERE ZİYARET
 
Sadece emekçi semtlerle veya ilçe merkezleri ile çalışmalarını sınırlamayan gönüllüler, aynı zamanda direnen işçileri de ziyaret etti. Silivri'de direnen Kale Kayış işçilerini de ziyaret eden İstanbul Sokakta oluşumu, işçilere gazetelerini götürdü ve dayanışma duygularını iletti.