24 Eylül 2024 Salı

İşkence gören avukatlar için çağrı

Hukuk örgütleri Suruç şehitlerini andıkları için işkenceyle gözaltına alınan müvekkilleriyle görüşmeleri engellenen, işkence edilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğünden dışarı atılan meslektaşlarına polis saldırı ve işkenceye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

20 Temmuz 2023 günü gözaltına alınan müvekkilleriyle görüşmek istedikleri için avukatların darp edilmesine dair basın toplantısı düzenlenecek.

Suruç Katliamının 8. yıldönümü için gerçekleştirilen anma eylemlerinde 1’i 18 yaş altında toplam 155 kişi işkenceyle gözaltına alınmış ve 154 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Gözaltına alınan kişilere hukuki destek sunmak üzere emniyete giden avukatlar, saatlerce binadan içeri alınmamış, görevlerini ifa etmeleri engellenmiş, hakaretlere maruz bırakılmış ve işkence uygulanarak binanın dışına çıkarılmıştı.

Adalet İçin Hukukçular, Avukat Dayanışması, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Yurtsever Hukukçular meslektaşlarına yönelik polis saldırısı ve işkenceye ilişkin ÖHD İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenleyecek.